Hesabım
    Altın Portakal 'Pelikülün İzinde'

    Sovyet sinemacı Victor Turin'in Türkistan bozkırlarından karlı Sibirya dağlarına uzanan ve insanın doğaya karşı verdiği mücadeleyi anlatan TÜRKSİB belgeseli festivalde özel bir gösterim gerçekleştirecek...

    Sovyet kurgu tekniğinin önemli temsilcilerinden, Sovyet sinemasına tarihin en önemli propaganda filmlerinden birini armağan eden Victor Turin'in Türkistan bozkırlarından karlı Sibirya dağlarına uzanan ve insanın doğaya karşı verdiği mücadeleyi anlatan TÜRKSİB belgeseli, 6-12 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek 49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında British Film Enstitüsü katkılarıyla gösterilecek.

    Senaryo ve kurgu tekniği açısından sinema tarihinin başyapıtları arasında gösterilen belgeselin gösterimine ünlü İngiliz grubu Bronnt Industries Kapital canlı müzik performansıyla eşlik edecek.

    Film, bugünkü Özbekistan’ndan Kazakistan çöllerine oradan da Sibirya’ya uzanan 1445 kilometrelik Türkistan – Sibirya demiryolu inşaatını konu alıyor. İnsanın doğaya karşı verdiği mücadeleyi ve vahşi doğa koşullarında yaşam savaşı veren insan manzaralarını aktaran film 1929 yılında inşaat devam ederken vizyona girmiş ve özellikle belgesel sinemada oldukça etkili olmuştu.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top