Hesabım
    Altın Koza’da Yarışacak Öğrenci Filmleri Belli Oldu

    Belgesel, canlandırma, deneysel ve kurmaca kategorilerinde düzenlenen yarışmada 10 kurmaca, 9 belgesel, 5 canlandırma ve 6 deneysel yapım yarışmaya hak kazandı.

    Bu yıl 19. kez düzenlenecek olan Altın Koza Film Festivali'nde Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması bölümünde yarışacak filmler belli oldu. 170 filmin başvuru yaptığı yarışmada ön elemeyi 30 film geçti.

    Türkiye'deki güzel sanatlar ile iletişim fakültelerinin sinema – televizyon bölümlerine devam eden öğrencilerin katılabildiği ve belgesel, canlandırma, deneysel ve kurmaca kategorilerinde düzenlenen yarışmada 10 kurmaca, 9 belgesel, 5 canlandırma ve 6 deneysel yapım yarışmaya hak kazandı.

    17 – 23 Eylül 2012 tarihleri arasında düzenlenecek festival kapsamında jüri karşısına çıkacak olan filmlerin ön değerlendirme jürisinde Selim Demirdelen (yönetmen), Ceylan Özçelik (TV Kültür – Sanat Programı Yapımcısı), Asiye Dinçsoy (Oyuncu) yeraldı. Yarışma jürisinde ise Veli Kahraman (Sanat Yönetmeni - Yönetmen), Lamia Karaali (Canlandırma Yönetmeni), Türkan Derya (Yönetmen), Nadir Öperli (Yapımcı – Sinema Yazarı) ve Nesrin Cavadzade (Oyuncu) bulunuyor.

    Dört dalda da ödül dağıtılacak olan yarışmada birinci gelen her filme 7500 TL ödül dağıtılacak. Ayrıca katılımcılar sektör temsilcileri ile bir araya gelirken, gösterimlerin ardından çeşitli söyleşiler ve etkinlikler gerçekleştirilecek.

    Yarışmaya katılacak filmler için tıklayınız...

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top