Hesabım
    Locarno Film Festivali'nde Kazananlar Belli Oldu

    Büyük ödül usta yönetmen Jean-Claude Brisseau'nun yönettiği 'La Fille De Nulle Part' filmine gitti...

    İsviçre'de düzenlenen 65. Locarno Film Festivali'nde büyük ödül Altın Leopar'ın sahibi belli oldu. Piazza Grande'de gerçekleştirlen törende büyük ödül Jean-Claude Brisseau'nun "La Fille De Nulle Part" ("The Girl From Nowhere") filmine gitti. Altın Palmiye ödüllü yönetmen Apichatpong Weerasethakul'un jüri başkanlığını yaptığı yarışmada Altın Leopar'ı kazanan film, yönetmen tarafından canlandırılan emekli öğretmen Michel'in hikâyesini anlatıyor.

    Genç bir festival olan ve yeni yetenekleri keşfetmesiyle ünlü olan festivalde bu sonuç sinemaseverler ve sinema yazarları arasında bir tartışma başlatırken, jüri başkanı Weerasethakul yaptığı açıklamada, sinemanın yaşla bir ilişkisinin olmadığını Brisseau'nun "kalbinin genç" olduğunu söyledi. Jürideki bir diğer isim olan Roger Avary ise, "Bu filmi gördüğümüz için oldukça memnunuz. Bir auteur bize en önemli şeyin bir kamera alıp ruhunuzu göstermek olduğunu kanıtladı" dedi.

    Jüri Özel Ödülü'nü Bob Byington'un yönettiği Somebody Up There Likes Me kazanırken, En İyi Yönetmen Ödülü When Night Falls filmiyle Liang Ying'a gitti. Aynı filmdeki rolüyle An Nai En İyi Kadın Oyuncu Ödülü'nü, The Shine of Day filmiyle Walter Saabel ise En İyi Erkek Oyuncu Ödülü'nü kazandı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top