Hesabım
    Ödüllü "Geriye Kalan" Vizyona Geliyor!

    Çiğdem Vitrinel’in yönettiği film 7 Eylül’de izleyici ile buluşuyor...

    Yaşamdan farklı dersler çıkarsalar da, temelde aynı şiddet dolu “korku evren”inde ayakta kalmaya çalışan iki kadının öyküsünü anlatan Geriye Kalan, 7 Eylül'de izleyici ile buluşmaya hazırlanıyor.

    12. İzmir Film Festivali’nde Şebnem Hassanisoughi'ye En İyi Kadın Oyuncu Ödülü'nü getiren ve aynı festivalde En İyi Senaryo Ödülü'nün de sahibi olan film, 48. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde En İyi Yönetmen ödülünü kazanan Çiğdem Vitrinel'in imzasını taşıyor.

    Başrollerinde Devin Özgür Çınar, Şebnem Hassanisoughi ve Erkan Bektaş’ı izlediğimiz filmde evliliğini kurtarmak isteyen Sevda ile "ötekileştirilmiş" Zuhal'ın karşılaşmalarını izliyoruz. Kültür Bakanlığı'nın desteğiyle çekilen filmin yönetmen koltuğuna oturan Çiğdem Vitrinel’e filmin senaryosunda da kardeşi Şebnem Vitrinel eşlik ediyor.

    "Türkiye’de cumhuriyetin modern kadınları kırılgan bir ikilemde yaşatıldılar her zaman." diyen yönetmen film hakkında şöyle konuşuyor: "Türkiye’de cumhuriyetin modern kadınları kırılgan bir ikilemde yaşatıldılar her zaman. Kadınlar, çoğunluğu hala Müslüman olsa da, cumhuriyetin ilanıyla birlikte çarşaftan kurtulmuşlardı. İslam ülkelerindeki hemcinsleri kadar baskı altında olmadıkları için hallerine şükretmeleri bekleniyordu. Batıda gelişmiş ülkelerdeki hemcinslerine özenmenin de bir anlamı yoktu. Orada da kadınların sahip oldukları haklar özgür seksten ve ailenin parçalanmasından başka bir işe yaramıyordu. Genç cumhuriyetimiz şekli şemali, bu arada da aileyi kurtarmıştı ve bu devrime fazlasıyla yetiyordu. Oysa son açıklanan istatistikler açık seçik gösterdi ki Türkiye’de kadınlar sosyal ve hukuki haklar anlamında,  İslam ülkelerindeki hemcinsleri kadar kötü koşullarda yaşıyorlar. Bunca tecavüz, şiddet, cinayet, suskunluk, soluksuzluk boşuna değil. Türkiye’de kadınlar her anlamda erkeklere muhtaç bırakılıyorlar. Özellikle çocukları varsa."

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top