Hesabım
    Hırsız Var!

    Thomas Crown gözünü Topkapı Sarayı'na dikti

    Pierce Brosnan'ın başrolde oynadığı İkili Oyun'un devamı çekiliyor. Ancak devam filmini bizim açımızdan en önemli kılan şey, yeni filmin 1964 yapımı Topkapı'nın remake'i olması. Görülen o ki, Thomas Crown yakın zamanda Topkapı Sarayı'nı soymak üzere İstanbul'a hareket edecek.

    MGM'in yapımcısı olduğu İkili Oyun da, 1968 yapımı The Thomas Crown Affair'ın yeniden çekimiydi. 68'de Steve McQueen'in canlandırdığı yakışıklı playboy ve hırsız rolünü 99'da Pierce Brosnan devralmıştı. İkili Oyun vizyona girdikten bir süre sonra MGM'de devam filmi için tartışmalar başladı, hatta senarist Leslie Dexon'la anlaşıldı ve yeni film için senaryo bile yazıldı. Ancak devam filmine muhalif olanlar başarılı oldu ve proje rafa kaldırıldı, ta ki MGM'in başkan yardımcısı Chris McGurk yepyeni bir fikirle gelene kadar.

    McGurk devam filminin yapılmasından yanaydı ancak film aynı zamanda bir remake olacaktı. Böylece Jules Dassin'in çektiği ve başrollerde Peter Ustinov'la Melina Mercouri'nin oynadığı 1964 yapımı Topkapı'nın yeni versiyonun bir Thomas Crown macerası olmasına karar verildi. 2005 yapımı Topkapı, orijinal filmin tamamen aynısı olmayacak. Yeni filme baştan sona hakim olacak olan Thomas Crown, bu sefer ünlü bir tablonun değil ama Topkapı Sarayı koleksiyonunun en ünlü parçalarından mücevher işlemeli bir hançerin peşine düşecek.

    64'te çekilen Topkapı, Eric Ambler'in The Light of Day romanından uyarlanmıştı ve önümüzdeki yıl çekilecek yeni film için de senarist Harley Peyton'la anlaşıldı. Peyton, Ambler'in romanını yeni bir Thomas Crown filmi olarak tekrar beyazperdeye uyarlayacak. Peyton'ın bu film için seçilmiş olmasındaki en önemli etkenlerden biri, senaristin daha önce MGM'e, Bruce Willis'in başrolünde oynadığı ve senaryosu çok beğenilen Haydut'ı yazmış olması.

    Bond'luktan vazgeçen ama Thomas Crown olarak yola devam eden Pierce Brosnan'ın İstanbul macerası ile ilgili gelişmeleri kaçırmak istemiyorsanız Beyazperde.com'u tıklamaya devam edin.

    Sanem Türk

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top