Hesabım
    Tony Scott İntihar Etti!

    Ünlü yönetmen dün Los Angeles'ta yaşama veda etti...

    Hollywood aksiyon sinemasının parmakla gösterilen yönetmenlerinden, İngiliz sinemacı Tony Scott pazar günü Los Angeles'ta intihar etti.

    Ajanslardan aktarılan bilgiye göre 68 yaşındaki Scott, Vincent Thomas Köprüsü'nden atlayarak hayatına son verdi, görgü tanıklarının aktardığına göre, parmaklıklara tırmanan ünlü yönetmen tereddütsüz kendisini aşağıya bıraktı. Scott'un geride bıraktığı intihar notu köprüye yakın park ettiği arabasında bulunurken, sahil güvenlik ekibi 4 saatlik dip aramasının sonucunda yönetmenin cansız bedenine ulaştıklarını bildirdi.

    Asıl adı Anthony David Scott olan ve bilimkurgu sinemasının ünlü ismi Ridley Scott'un da kardeşi olan Tony Scott, 1986 yılında çektiği ve Tom Cruise'a da ün getiren Top Gun ile adını duyurduktan sonra yönetmen olarak Yıldırım GünleriDevlet DüşmanıSpy GameDeja VuMetrodan Kaçış gibi gişesi yüksek aksiyon yapımlarına imza atmış en son 2010'da Denzel Washington'ın başrolde olduğu Durdurulamaz filmi ile yönetmen koltuğuna oturmuştu.

    Pek çok Hollywood filminde yapımcılık, idari yapımcılık gibi görevler de üstlenen Scott en son kardeşi Ridley Scott'ın çektiği Prometheus'un da yapımcılığını üstlenmişti. Scott'ın neden intihar ettiği ile ilgili ailesinden gelen bir açıklama ise henüz yok.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top