Hesabım
    Bush'a Yarım Porsiyon Daha

    Moore yetmedi 9/11½ geliyor

    Amerika'da başkanlık seçimleri fırtınası sona erdi ve beğensekte beğenmesekte George W. Bush yeniden başkan koltuğuna oturdu. Seçimlerden önce, ''Ben Amerikan halkına karşı görevimi yerine getirdim ve anlatılmayan gerçekleri anlattım. Bundan sonra kararı kendilerini verecekler'' diyerek Fahrenheit 9/11 sayfasını kapattığını dile getiren Michael Moore fikir değiştirdi ve Fahrenheit9/11½'yi yapmaya karar verdi.

    Miramax'ın patronu Harvey Weinstein'la bir araya gelen ünlü belgeselci onlardan da, yapımcılık için olumlu alınca Irak ve terörizm çerçevesinde Bush konulu belgeselinin devamını yapmayı kesinleştirdi. ''Seçimlerinin sonunda Amerikalıların %51'inin eksik bilgilendirilmiş olduğunu gördük. Bu insanların hepsine bir sürü yalan anlatıldı. Bizlerse iletişimcileriz ve doğruları anlatmak görevimiz, tüm bu insanların daha fazla eğitilmeye ihtiyacı'' var diyen Moore, daha önce ilan ettiği diğer belgeseli Sicko için de çalışmaya devam edeceğini bildirdi.

    Yeni belgesel Sicko'da Amerikalıların kalp sağlığı üzerine araştırmalar yapacak olan Moore, Fahrenheit'ı daha sonra izleyici karşısına çıkaracak. 9/11½'nin en az iki üç yıllık bir araştırma gerektirdiğini söyleyen aykırı belgeselci, hem Bush'un peşini bırakmayacak hem de bu seneki Oscar yarışının.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top