Hesabım
    Altın Yıldönümlü Adam

    James Bond, serisinin 50. yılını ‘Dünya James Bond Günü’ olarak kutluyor...

    5 Ekim 1962 tarihinde Londra galası düzenlenen ilk Bond filmi olan Dr. No ile sinema dünyası bugün 23 filme ulaşacak olan James Bond serisi ile tanıştı. Albert R. Broccoli’ye ait EON Productions, Metro-Goldwyn-Mayer Studios, Sony Pictures Entertainment ve Twentieth Century Fox Home Entertainment ise bu özel tarihi unutturmamak adına Dünya James Bond günü düzenliyor...

    Bu kapsamda hazırlanan ve Stevan Riley'in yönettiği Everything or Nothing: The Untold Story of 007 (Herşey ya da Hiçbirşey: 007’nin Anlatılmamış Hikâyesi) belgeseli serinin hayranları ile buluşmaya hazırlanıyor. Belgesel Bond yapımcıları Albert R. Broccoli, Harry Saltzman ve yazar Ian Fleming üzerine odaklanırken, 1962’de başlayıp, sinema tarihindeki en uzun film serisi olan yapımların, ardındaki heyecan ve ilham verici hikâyeyi anlatıyor.

    Dünya James Bond Günü'nü kutlama etkinlikleri arasında Londra’da Christie's müzayede evinde geliri 12 hayır kuruluşuna dağıtılacak olan açık arttırma, New York’da Modern Sanat müzesinde düzenlenecek tüm filmleri kapsayan sergi ve Toronto Film Festivali'nde düzenlenecek olan “Designing 007: 50 Years of Bond Style ( 007’yi Tasarlamak: Bond Stilinin 50 Yılı) sergisi yer alıyor. Ayrıca serinin tüm filmlerini içinde barındıran özel bir Blu-ray seti de hayranlara dağıtılacak. Bu konudaki gelişmeleri 007.com ve facebook/JamesBond007 adreslerinden takip edebilirsiniz.

    James Bond'un 23. macerası olan ve ülkemizde 2 Kasım'da vizyona girecek olan Skyfall'un yapımcıları Micahel G. Wilson ve Barbara Broccoli de James Bond Günü hakkında yaptıkları açıklamada ölümsüz kahramanın altın yıldönümünü dünyadaki bütün hayranlarıyla kutlayacak olmaktan mutluluk duyduklarını belirttiler.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top