Hesabım
    Küf'ün Dünya Prömiyeri Venedik'te!

    Ali, Aydın'ın ilk filmi uluslararası arenada görücüye çıktı...

    Geçtiğimiz hafta başlayan ve renkli görüntülerle devam eden 69. Venedik Film Festivali, Türk sinemasından da örnekleri ağırlıyor. Festivalin International Film Critics' Week (Uluslararası Film Eleştirmenleri Haftası) Bölümü'nde dünya prömiyerini yapan Ali Aydın'ın Küf filmi seyirciyle buluşan ilk yapım oldu. 2 Eylül Pazar günü Sala Darsena Sineması’nda gerçekleştirilen gösterime yönetmen Ali Aydın’ın yanı sıra oyuncular Ercan Kesal, Muhammet Uzuner ve Tansu Biçer de katıldı.

    Ayrıca filmin İtalya haklarını daha önce satın aldığı duyurulan ünlü yönetmen, Nanni Moretti de gala gösteriminde yer aldı. Film ayrıca bu bölüm dışında, ilk filmlerin yarıştığı kategoride de Geleceğin Aslanı (Lion of the Future) ödülü için sanş arayacak. yarışacak.

    Türkiye - Almanya ortak yapımı olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün ve Hamburg Film Fonu desteğiyle hayata geçirilen Küf'te, 18 yıldır kayıp olan oğlunu usanmadan arayan, demiryolları görevlisi Basri'nin toplum içinde yaşadığı yalnızlık ve iç hesaplaşması konu alınıyor. Filmin başrollerini ise Ercan Kesal, Muhammet Uzuner ve Tansu Biçer paylaşıyor.

    Yapımcılığını Motiva Film ve Yeni Sinemacılar'ın ortaklaşa üstlendiği filmin ülkemizdeki gösterim tarihi ise henüz belirsizliğini koruyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top