Hesabım
    Oyuncakların Kafası Karışık

    Disney - Pixar savaşı kızıştı, Oyuncak Hikayesi Disney'e kaldı<br /><br />

    Disney ve Pixar bu yılın başlarında, 2005'te vizyona girecek olan Cars ile işbirliklerine son noktayı koyacaklarını açıklamışlardı. Bu açıklamadan itibaren de iki firmanın beraber yaptığı çizgi filmlerin akıbeti belirsizleşmişti, özellikle de kaldığı ve Disney'in aradan çekildiği düşünülen Oyuncak Hikayesi 3'le ilgili son haberler durumun tersine döndüğünü söylüyor. Çizgi filmin haklarını elinde bulunduran Disney üçüncü film için ayrı bir stüdyo bile inşa etmeye başlamış.

    Pixar'ı animasyon dünyasında nerdeyse bir numara haline getiren CEO Steve Jobs, uzun zamandır oyuncak karakterleri Disney'e kaptırmamak için elinden geleni yapıyordu. Ancak Disney - Pixar ortaklığının, yine Oyuncak Hikayesi'nin yönetmeni John Lassater'in çektiği Cars ile önümüzdeki yıl son bulacak olması Jobs'un elinde, karakterleri kendilerine saklayabilecekleri hiçbir silah bırakmadı.

    Elini çabuk tutmaya karar veren Disney ise, yeni Oyuncak Hikayesi için ekibini kurmaya başladı. Firmanın, uzun metrajlı çizgi film bölümünden sorumlu olan David Stainton, Oyuncak Hikayesi 3'ün de sorumluluğunu üstlendi ve Glendale'de, DreamWorks Stüdyoları'na yakın bir yerde, yeni bir dijital animasyon üssü kurmaya başladı. Orlando'daki merkezde animasyon sorumlusu olarak çalışan Andrew Millstein da yeni ekibe dahil edildi ve Oyuncak Hikayesi 3'te çalışacak ekibi kurmaya başladı. Millstein'ın, çizgi film dünyasının ağır toplarını bu film için ikna edebileceği ve rakip firmalardan birçok ismin Disney'e transfer olacağı konuşuluyor. En çok merak edilen noktalardan biri de, Pixar için çalışan yönetmen Lassater'in ne olacağı. Herkesin bildiği gibi ünlü yönetmen Oyuncak Hikayesi'ni kimseye kaptırmamak için elinden geleni yapıyordu. Oyuncak Hikayesi'yle ilgili gelişmeleri kaçırmak istemiyorsanız, Beyazperde.com'u tıklamaya devam edin.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top