Hesabım
    Cloud Atlas/Bulut Atlası Filminin Esas Adamı, Tom Hanks

    Oscarlı oyuncu filmdeki 6 farklı karakteri canlandırıyor...

    David Mitchelll’ın çok satanlar listesinden inmeyen 2004 tarihli romanından uyarlanan Bulut Atlası (Cloud Atlas) fragmanı yayınlandı. Bulut Atlası filmi, önümüzdeki sezonun en çok merak uyandıran yapımlarından biri.

    Tom Tykwer ve AndyLana Wachowski ortaklığının elinden çıkan yaklaşık 3 saatlik film, birbirine bağlı 6 farklı hikayeyi merkezine alıyor. Fakat bu öyküler arasında yüzlerce yıllık zaman ve mekan farkı da bulunuyor. Ülkemizde 26 Ekim'de tarihinde gösterime girecek olan filmde Tom Hanks 6 farklı karakteri canlandırıyor: Güney Pasifik’te yol alan bir doktor, 1930’ların Avrupasında ikinci sınıf bir otelde çalışan meraklı bir otel görevlisi, 1970’li yıllarda Kuzey Kaliforniya’da görevli olan kafası karışık bir nükleer bilimci, günümüz Londrasında yaşayan katil bir mafya adamı,  geleceğin totaliter Koresinde Tv filminde oynayan küçük bir yan rol,  ve kıyamet sonrası bir gelecekte Hawaii Big Island’da yaşayan bir kabile insanı.

    Filmde Tom Hanks'e eşlik eden kadroda Halle Berry, Hugh GrantJim Sturgess, Hugo Weaving ve Jim Broadbent isimleri yer alırken bu oyuncular da Hanks gibi birden çok rolde seyircinin karşısına çıkıyor.  Eleştirmenlere göre bu, filmin ana unsurlarından olan “iç içe geçmişliği” destekleyen bir yön.

    Tom Hanks, Rebecca Keegan ile yaptığı Los Angeles Times röportajında şöyle diyor: "Pek çok anlamsız film tek bir konuya odaklanır, örneğin tek bir insanın yaşam mücadelesi vb. Ama David Mitchell’in kitabı ve bizim yönetmenlerimiz, kötülük, aşk ve tutkudan bahsederken, bugün gerçekleştirdiğiniz bir eylemin bundan binlerce yıl sonra gelecekte nasıl yansıma bulacağına dair kafa yoruyorlar.”

    Yönetmenler bu kadar büyük bir proje için 3 yıl boyunca, kesintisiz maddi destek verebilecek uluslararası kaynakları araştırmışlar.  Gelecekte geçen iki hikayeyi ve 19. yüzyıl denizini filmde tam olarak yansıtmak için çekim setleri Almanya’ya, Mayorka Adası’na ve İskoçya’ya kurulmuş. Tom Hanks de dahil olmak üzere oyuncuların kostümleri, dönemlere uygun olarak tasarlanmış. “Giydiğimiz kostümler ve aksesuarları kullanmak bile başlı başına bir deneyimdi” diyen Tom Hakns, canlandırdığı bir karakter için onlarca fiziksel değişime uğradığı bir gün çekime geldiğinde, çalışanların kendisini tanıyamadığını anlatıyor.

    Romanın ve filmin hikâyelerinin farklılarına rağmen birbirine bağlandığını belirten Tom Hanks, tüm canlandırdığı karakterleri aslında “tek bir adam” olarak yorumluyor.  Bazı insanların filme  “reenkarnasyon üzerine bir film” yorumu getirdiğini belirten Hanks, yönetmenlerin de akıllarında bunun olabileceğini, ama kendisinin tüm bu karakterleri bambaşka insanlarmış gibi düşündüğünü söylüyor : “benim işim o an orada tüm varlığımla bulunmak ve o anki karakter kimse ona hayat vermekti.”

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top