Hesabım
    Venedik'in Galipleri Belli Oldu!

    Geleceğin Aslanı 'Küf' olurken, Altın Aslan Kim-ki-Duk'a gitti..

    Bu sene 29. Ağustos - 8 Eylül tarihleri arasında düzenlenen 69. Venedik Film Festivali dün gece gerçekleştirilen ödül töreni ile sona erdi. Kapanış gecesinde yarışmalı bölümlerin ödülleri de sahiplerini buldu.

    Festivalin büyük ödülü olan Altın Aslan'ı Güney Koreli yönetmen Kim Ki-duk kazandı. Bir önceki sene Cannes Film Festivali'nde Arirang filmiyle seyircileri ve eleştirmenleri ikiye bölen yönetmen, bu sefer son filmi 'Pieta' ile yarışmalı bölümden 'Altın Aslan' ile ayrıldı. Kaybedecek bir şeyi olmadığından acımasızlığının zirvesinde olan bir adamın, annesi olduğunu idda eden bir kadınla tanışması ve yaşadıkları üzerinden ilerleyen film, eleştirmenlerden de yüksek puan aldı.

    Festivalinde En İyi Yönetmen ödülü olarak tanımlanan 'Gümüş Aslan'a ise Paul Thomas Anderson'ın Scientology tarikatına dair tartışmalar yaratan son film The Master layık görüldü. Ülkemizde de vizyona girecek filmin başrollerinde ise Venedik'ten En İyi Oyuncu ödülünü paylaşarak dönen Joaquin Phoenix ve Philip Seymour Hoffman yer alıyor. Festivalde En İyi Kadın Oyuncu ödülü ise İsrailli oyuncu Hadas Yaron'a gitti.

    Geleceğin Aslanı 'Küf'!

    Festivalin Türkiye temsilcisleri arasında yer alan  Ali Aydın imzalı Küf filmi dünya prömiyerini yaptığı International Film Critics' Week (Uluslararası Film Eleştirmenleri Haftası) Bölümü'nde oldukça beğeni topladıktan sonra başarısını Geleceğin Aslanı ödülüyle de taçlandırdı. Başrollerini Ercan Kesal, Muhammet Uzuner ve Tansu Biçer'in paylaştığı film bir demiryolu görevlisinin dramatik öyküsüne odaklanıyor. 

    Bol ödüllü 'Çoğunluk filminin yönetmeni Seren Yüce de iki sene önce aynı ödüle layık görülmüştü.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top