Hesabım
    Altın Portakal’ın Uluslararası Jürisi Belli Oldu!

    10 filmin yarışacağı Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması jürisinde birbirinden önemli isimler yer alıyor...

    Jüri Başkanlığını usta Macar yönetmen Istvan Szabo’nun üstleneceği  49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması jürisinde yer alacak diğer isimler belli oldu.

    Bu yıl 6-12 Ekim 2012 tarihleri arasında düzenlenecek olan festivalde Asya, Avrupa ve Ortadoğu ülkelerinden son dönemde üretilen ve kendine has bir dil kurmayı başarmış filmlerin ve yetenekli isimlerin ödüllendirileceği yarışmada birbirinden önemli isimler jüri üyeliği yapacak.

    Jürideki isimler şöyle; “Amelie (Le Fabuleux destin d'Amélie Poulain)”, Şarküteri (Delicatessen)”, “Amerikan Rüyası (Arizona Dream)” gibi kültleşmiş filmlerin yapımcısı olarak tanınan Claudie Ossard; 2012 Cannes Film Festivali’nden En İyi Kısa Film ödülüyle dönen “Sessiz-Be Deng” filminin oyuncusu Belçim Bilgin; Hollanda’nın ilk film komisyonu Rotterdam Medya Fonu kurucusu Jacques van Heijningen; “Berlin in Berlin”, “Neredesin Firuze?” ve “Adem’in Trenleri” filmlerinde izlediğimiz oyuncu Cem Özer ve 2012 Venedik Film Festivali FIBRESCI jürisinde yer alan Polonyalı sinema yazarı Barbara Hollender.

    Jüri 10 filmin yarışacağı uluslararası yarışmada En İyi Yabancı Film Ödülü'nün sahibi belirleyecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top