Hesabım
    Venedik'in Ödüllü Filmleri Altın Portakal'da!

    Venedik Film Festivali'nden ödülle dönen Küf ve Pieta ülke seyircisi ile ilk Antalya'da buluşacak...

    Geçtiğimiz gün kazananları belli olan Venedik Film Festivali’nin ödüllü filmleri Altın Portakal Film Festivali’nde seyirci ile buluşacak. Festivalden Genç Aslan ödülüyle dönen Ali Aydın’ın “Küf” ve festivalin büyük ödülü Altın Aslan'ın sahibi Kim Ki-duk imzalı “Pieta” Altın Portakal Film Festivali'nde gösterilecek.

    Daha önce Seren Yüce’nin Çoğunluk filmiyle de aynı başarıya imza attığı “Geleceğin Aslanı” ödüllü Küf'ün başrollerinde Ercan Kesal, Muhammet Uzuner ve Tansu Biçer rol alıyor. Ali Aydın’ın ilk yönetmenlik denemesi olan film demiryolu işçisi olan Basri'nin toplum tarafından ötekileştirilmesini ve yalnızlığını anlatıyor. Küf daha önce de Saraybosna Film Festivali'nde Work in Progress Ödülü'ne de değer görülmüştü.

    Festivalde Ustaların Gözünden bölümünde gösterilecek olan “Pieta / Acı” ise Güney Koreli auter sinemacı Kim Ki-Duk'un son eseri. Yönetmenin Cannes Film Festivali'nde Un Certain Regard bölümünde gösterilen ve büyük ödülü kucaklayan Arirang filminden sonraki yeni çalışması, hayatını mafya adına haraç keserek kazanan bir adamın yaşamına kendisini annesi olarak tanıtan bir kadının girmesiyle yaşadığı değişime odaklanıyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top