Hesabım
    Altın Koza Film Festivali'nde Ödüllü Belgeseller

    “Gerçeğin Çölü” yine usta işi belgesellerle seyirci karşısına çıkacak...

    Bu yıl 17 – 23 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek 19. Altın Koza Film Festivali kurmaca şeçkisiyle olduğu kadar belgesel programıyla da ilgi çekeceğe benziyor. Son iki yıldır dünya festivallerinden ödüllerle dönen belgesellere ev sahipliği yapan festival de bu yıl da dünyanın dört bir köşesindeki gerçekliklere ışık tutan bir düzine film “Gerçeğin Çölü” başlığı altında festival takipçileriyle bulaşacak.

    Filistin’den Arjantin’e, ABD’den Liberya’ya, Çek Cumhuriyeti’nden Hırvatistan’a, Mısır’dan Japonya’ya, Yunanistan’dan Türkiye’ye pek çok noktadan gerçek öyküler sunan programda Erkan Oğur’un önderliğindeki müzikal bir yolculukla, çekimleri 37 sene süren bir yaşam öyküsüyle, idam cezasının soğuk yüzüyle, Mısır'da farklı inançlara ait insanların hikâyesiyle ve Yunanistan'da patlak veren krizle ilgili filmlere yer verilecek.

    Seçkide öne çıkan yapımlar arasında ünlü yönetmen Werner Herzog'un infazını bekleyen ölüm cezası mahkûmlarını anlatan Uçuruma Doğru; Yunanistan’daki ekonomik krizi inceleyen Nina Maria Paschalidou imzalı Krisis; Erkan Oğur, İlkin Deniz ve Turgut Alp Bekoğlu’nun hikâyesini anlatan Telvin bulunuyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top