Hesabım
    1001 Belgesel Film Festivali Geliyor!

    Gelecek hafta başlayacak olan festivalin basın toplantısı bu sabah gerçekleştirildi…

    Belgesel Sinemacılar Birliği tarafından, bu yıl 15. kez düzenlenen Uluslararası 1001 Belgesel Film Festivali’nin basına tanıtım toplantısı bugün Tünel semtinde yer alan Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

    Toplantıda Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Belgesel Sinemacılar Birliği Başkanı Hasan Özgen ve 15. Uluslararası 1001 Belgesel Film Festivali Komite Başkanı Mustafa Ünlü konuşmacı olarak yer aldı.

    İlk sözü alan Mustafa Ünlü “belgesel” olgusunun görüntü üzerine metin okumaktan ibaret olmadığının altını çizerek, belgeselcilerin artık kurmaca film kalitesini aratmayacak düzeyde yapımlara imza attığını belirtti. 400’e yakın başvurudan 76 filmin programa dahil edildiğini belirten Ünlü, olağanüstü insan hikayelerinin festival takipçilerini beklediğini de belirtti. Ayrıca festivalin 15. yılına  özel, belgesel sinema sergisinin de açılacağını ifade eden Mustafa Ünlü, belgesel kamerasının arkasındaki isimleri sinemaseverlerle buluşturmayı hedeflediklerini belirtti ve festivalde film gösterimleri dahil tüm etkinliklerin ücretsiz olacağını hatırlattı.

    Hasan Özgen ise belgesel sinemasına olan genel ilgisizliğin altını çizerek, belgeselcilerin hem maddi hem manevi olarak desteksiz kaldığını belirtti. Tecrübeli belgeselci Özgen, Türkiye’de belgesel sinemasının yurtdışındaki örneklerden özellikle pazarlama ve tanıtım anlamında öğreneceği çok şey olduğunu da vurguladı. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ise kültür ve sanat etkinliklerine Beyoğlu Belediyesi’nin her zaman ihtiyaç duyduğunu ve bu organizasyonların destekçisi olduklarının altını çizdi.

    Bu yıl “Sistem Hatası” temasını merkezine alan 15. Uluslararası 1001 Belgesel Film Festivali, 26 Eylül Çarşamba günü Cemal Reşit Rey’de gerçekleştirilecek açılışın töreni ile başlayacak ve 2 Ekim’de sona erecek. Festivalin ana destekçileri arasında Kültür Bakanlığı, Beyoğlu Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve German Films bulunuyor.  16’sı yerli, 60’ı yabancı olmak üzere 76 filmin izleneceği festivalin gösterim mekanları arasındaysa Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi, Fransız Kültür Merkezi Nazım Hikmet Kültür Merkezi, Beşiktaş Belediyesi Ortaköy Kültür Merkezi (Afife Jale Salonu) ve Beyoğlu Belediyesi Gençlik Merkezi yer alıyor.

    Festival filmlerine dair detaylar ve gösterim programları için beyazperde.com'u takip etmeye devam edin!

    Haber ve fotoğraf: Duygu Kocabaylıoğlu

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top