Hesabım
    Hülya Avşar Jüri Kriterlerini Açıkladı!

    Altın Portakal Film Festivali basın toplantısı gerçekleştirildi...

    Bu sene Hülya Avşar’ın başkanlığını üstlendiği 49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması jürisi yarışmada kullanacağı kriterleri belirledi. 18 Eylül salı günü Pera Palas Oteli'nde gerçekleştirilen basın toplantısına Hülya Avşar'ın yanı sıra jüri üyelerinden Selçuk Yöntem, Sümer Tilmaç, Ayşegül Aldinç, Uğur İçbak, Mine Kırıkkanat ve Erdil Yaşaroğlu gibi isimler katılırken, toplantıya basın mensuplarının da ilgisi oldukça yoğundu.

    Jüri adına açıklama yapan Hülya Avşar belirlenen kriterlerin, "ödülleri nesnel gerekçelerle temellendirilme" amacı taşıdığını belirtti. Açıklanan sonuçların mutlaka gerekçerelendirileceğini belirten Avşar, önceki yıllarda bu detayın yokluğunu da anımsattı.

    Üyelerin her filmi mutlaka topluca seyretmeleri gerektiği belirtilirken, film sonrası jüri üyelerinin ön değerlendirme toplantısı yapması da karara bağlanan konular arasında yer aldı.

    Ayrıca jüri üyelerinin herhangi bir film ya da film ekibi hakkında toplantılar harici görüş bildirmesi de bir anlamda yasaklandı.

    Ulusal yarışmada en iyi film kriterleri ise şu şekilde olacak: "hikayenin içeriği ve görsel anlatıma aktarılmasındaki başarı; olay örgüsündeki yönetmen zekasının filme ne derece yansıdığı; filmin dramatik yapısındaki kusursuzluk ve izleyicinin ruhuna seslenişindeki başarı; filmde yer alan oyuncuların eserin tamamında yarattığı duygusal derinlik; filmdeki müzik ve ses kullanımının yerğindeliği ve etkileyiciliği ve son olarak filmin genel yapısındaki geleneksel ya da yenilikçi iddianın kanıtlanması yönünde yönetmenin başarısı."

    Bu yıl 6 - 12 Ekim 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan ve Beyazperde.com'un da basın sponsorları arasında olduğu 49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin En İyi Yönetmen ve En İyi Oyuncu seçimlerinde de benzer prensipleri göz önüne alacağı belirtildi.

    Toplantı sonrası basın mensuplarının sorularını cevaplayan Hülya Avşar, ön planda olan başrol oyuncuları kadar, filme emek veren herkesin hak ettiği değeri bulması gerektiğini sözlerine ekledi. Jüri başkanlığına getirilen eleştirilere dair bir soruya ise "Ben büyüklerime karşı saygıyı korumayı öğrendim, aldığım terbiye ancak buna müsade eder." diyerek polemiklerin uzatılmaması gerektiğini de ifade etti.

    Toplantıdan renkli kareler...

    Haber ve Fotoğraflar: Duygu Kocabaylıoğlu

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top