Hesabım
    Altın Portakal’da Mizah Zirve Yapacak!

    Festival “Türkiye Mizah Zirvesi”ne imza atıyor...

    Geçen sene "kadın" teması üzerinden “Antalya Kadın Zirvesi”ni gerçekleştieren Altın Portakal, 49. yılında “Mizah, Muhalefet ve Demokrasi” olarak belirlediği teması kapsamında Türkiye’nin önde gelen mizah sanatçılarını sanatseverlerle buluşturacak “Türkiye Mizah Zirvesi”ne imza atıyor.

    Başlıkları “Mizah Derken”, “Politik Arenada Mizah”, “Sinemada ve Televizyonda Mizah” olarak belirlenen Türkiye Mizah Zirvesi’nde mizah dünyasının usta çizerlerinin karikatürlerinden oluşan bir sergi de yer alacak. Sergide Tan Oral’dan Cem Dinlenmiş’e, Sefer Selvi’den Cihan Demirci’ye, Metin Üstündağ’dan Behiç Ak’a, Piyale Madra’dan Semra Can’a, Semih Poroy’dan Erdil Yaşaroğlu’na usta çizerlerin karikatürleri sergilenecek. Ayrıca 42 yıldır sansür nedeniyle gösterim şansı bulamayan Tan Oral’ın “Sansür” isimli animasyonu seyirci ile buluşacak.

    Zirvenin açılışı, 8 Ekim Pazartesi günü saat 15.00’te Özdilek Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nde açılacak olan “Türkiye Mizah Zirvesi Karikatür Sergisi” ile gerçekleşecek. Sansür'ün gösterimi ise 10 Ekim Çarşamba günü saat 18.00’de AKM Perge Salonu’nda izleyici ile buluşacak.

    İki oturumda gerçekleşecek olan Türkiye Mizah Zirvesi’nin ilk oturumunda "Mizah Derken" başlığını taşıyor ve Türkiye’de mizah olgusunun tarihsel ve yapısal gelişimine dair bilgi birikim aktarılacak. İkinci oturumda ise Türk sinemasında ve televizyon dünyasında mizah konusu ele alınacak.

    Türkiye Mizah Zirvesi, 11 Ekim saat 19.00’da AKM fuayesinde düzenlenecek olan; mizah duayenlerinin okuyucu ya da izleyicileriyle buluştuğu kokteylle sona erecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top