Hesabım
    Altın Portakal’da Uluslararası Yarış Başladı

    Festivalde ödül için yarışacak 10 yabancı film belli oldu...

    Bu yıl 6-12 Ekim 2012 tarihleri arasında düzenlenecek 49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışma’sında yarışacak yapımlar belli oldu. Macar yönetmen Istvan Szabo’nun jüri başkanlığını yaptığı yarışmada bu yıl 10 film yarışacak ve Antalya filmlerin yönetmen ve oyuncularına da galalarda evsahipliği yapacak.

    Yarışmada gösterilecek filmler şöyle; onyalı yönetmen Maciej Zak’ın “Supermarket-Süpermarket”; Romen yönetmen Silviu Purcarete’nin “Somewhere In Palilula-Palilula Diye Bir Yer”; Türkiye’den Erdal Rahmi Hanay’ın “Saba”; İranlı yönetmen Khosro Masoumi’nin son filmi “Bear-Ayı”; Rus yönetmen Alexey Mizgirev’in “The Convoy-Konvoy”; genç yönetmen Emily Atef’in son çalışması “Kill Me-Öldür Beni”; Gürcü yönetmen Rusudan Chkonia’nın ilk uzun metrajlı çalışması “Keep Smiling-Gülümse”; İsrailli ünlü oyuncu Hiam Abbas’ın ilk kez yönetmen koltuğunda oturduğu “Inheritance-Miras”; Sırp yönetmen Miroslav Momcilovic’in “Death Of A Man In Balkans – Balkanlarda Herhangi Bir Adamın Ölümü” ve Macar yönetmen Krisztina Deák'ın son filmi "Aglaya-Aglaja".

    Yarışma, Asya, Avrupa ve Ortadoğu ülkelerinden kendine has bir dil geliştirmeyi başarmış, sinemaya farklı bakış açıları getirebilen yeni yetenek ve isimlerin keşfini amaçlamaktadır.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top