Hesabım
    15. Uluslararası 1001 Belgesel Film Festivali CRR’de Düzenlenecek Törenle Açılacak

    Festivalde bu yıl 76 film belgeselseverlerin karşısına çıkacak...

    Ülkemizdeki tematik festivallerin en uzun soluklularından biri olan 15. 1001 Belgesel Film Festivali, Kültür Bakanlığı’nın katkıları ve Beyoğlu Belediyesi’nin ev sahipliğinde 26 Eylül Çarşamba günü, Cemal Reşit Rey’de gerçekleştirilecek açılış töreniyle perdelerini açıyor. Festivalin Açılış Filmi olarak, Danimarka’nın en iyi kısa belgeseli ödülüne aday gösterilen ve uluslararası prömiyerini 2012 Hot Docs Festivali'nde yapan “Şer Ekseninden Gece Masalları” isimli filmi seçildi. Ayrıca gecede KeKeÇa: Rythm Your Body isimli grup ve müzisyen Özgür Demir sahne alacak.

    Bu yılki temasını “Sistem Hatası” olarak belirleyek festivalde toplam 76 film belgeselseverlerin karşısına çıkacak. Bunların içinde 16'sı yerli, 60'sı ise yabancı. Festivalde genç yönetmenlere ayrılan "İlk Filmer" bölümünde ise 10 yeni film seyircisiyle buluşacak. Ayrıca yine festival kapsamında paneller, atölyeleri söyleşiler, “İlk Filmler” ve “Belgesel Arkası” adlı özel bölümler ile “15. Yıl Sergisi” gibi etkinlikler de olacak.

    Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi, Beyoğlu Belediyesi Gençlik Merkezi, Fransız Kültür Merkezi, Nazım Hikmet Kültür Merkezi ve Beşiktaş Belediyesi Ortaköy Kültür Merkezi’nde (Afife Jale Salonu) gerçekleştirilecek gösterimlerde bütün filmler ücretsiz izlenebilecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top