Hesabım
    Roman Polanski'den Kürklü Venüs

    Usta yönetmen yine bir tiyatro oyunu uyarlaması ile gündemde...

    Son olarak aynı isimli ödüllü tiyatro oyunu Acımasız Tanrı (Carnage)'yı sinemaya aktaran Roman Polanski tiyatro dünyasını beyazperdeye taşımaya devam edeceğe benziyor. David Ives'in prömiyerini 2010'da Off-Broadway'de gerçekleştiren Venus in Fur (Kürklü Venüs) isimli tiyatro oyununu uyarlamak için çalışmalara başlayan Oscarlı usta yönetmen, başrolde ise eşi Emmanuelle Seigner'i düşünüyor.

    Oldukça cesur bir oyun olarak nitelendirilen ve oynandığı dönemde fazla erotik olduğu gerekçesi ile dikkatleri üzerine çeken Kürklü Venüs, Leopold von Sacher-Masoch'un aynı isimli romanını tiyatroya taşımak isteyen bir tiyatro yönetmeni ile başrol oyuncusu arasındaki cinsel gerilimi anlatıyor.

    Polanski The Wrap dergisine verdiği demeçte "Uzun bir süredir başrolünde Emmanuelle'in olmasını istediğim Fransızca bir film çekmek istiyordum. Kürklü Venüs'ü okuduğumda beklediğim o anın geldiğini fark ettim." şeklinde konuştu.

    İkili son olarak başrolünde Johnny Depp'in olduğu 1999 tarihli 9. Kapı (The Ninth Gate) filminde bir araya gelmişti.

    Kürklü Venüs'ün çekimlerine önümüzdeki Kasım ayında başlanması bekleniyor. Merakla bekliyoruz...

    Roman Polanski, 1969 yılında Charles Manson tarikatı tarafından vahşi bir şekilde öldürülen eski eşi Sharon Tate'in ardından 1989 yılında Emmanuelle Seigner ile hayatını birleştirmişti.

    Oyundan aldığımız aşağıdaki kare filmle ilgili bir fikir verir sanıyoruz:

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top