Hesabım
    “Ana Dilim Nerede?” 15. Uluslararası 1001 Belgesel Film Festivali’nde

    Film festival kapsamında 2 gösterim yapacak...

    31. İstanbul Uluslararası Film Festivali Ulusal Yarışma bölümünde ilk kez seyirci karşısına çıkan "Ana Dilim Nerede", 5. Uluslararası 1001 Belgesel Film Festivali kapsamında yeniden İstanbul seyircisiyle buluşacak. Yapım, 27 Eylül perşembe günü saat 15.45’de Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi’nde izlenebilir. 29 Eylül cumartesi saat 21.35’de aynı salonda yapılacak ikinci gösterimde ise yönetmen Veli Kahraman da hazır bulunacak.

    Festivalde yapılan açıklamada "belgesel ve kurgu arasında gezinen yapısı içinde; konusuyla kurduğu bütünlüklü hali, oyuncularının doğal performansı, ‘tema’sını dolaysız aktarması ve ‘minimal’e yakın anlatımına karşın çağrışım gücünün ürettiği etki ile eleştirmen ve izleyiciler tarafından beğenilen bir yapım" olarak nitelenen film, geçtiğimiz günlerde sonuçlanan 19. Adana Altın Koza Film Festivali’nde Ulusal Yarışma finalistlerinden biriydi.

    Gelecek ay 9. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde Ulusal Belgesel Film bölümünde ödül şansı arayacak olan “Ana Dilim Nerede” kaybolmaya yüz tutan anadilini çaresizce yaşatmaya çalışan yaşlı bir adamın hayatını ve ailesine yansımalarını anlatıyor. Başrolde yönetmenin ailesini izlediğimiz film, gerçek karakterlerim yer aldığı bir yabancılaşma ve yalnızlaşma hikâyesi...

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top