Hesabım
    Pera Film'de Avrupa Korku Sineması Gösterimleri!

    İspanyol Kült Korku Filmleri: Terror Pop ve Hollanda’dan Korku Filmleri: Nederhorror!

    Pera Müzesi film gösterimlerine Ekim ayında Avrupa korku sinemasıyla devam ediyor. Pera Film'de 3 - 28 Ekim tarihleri arasında Hollanda Film Enstitüsü EYE işbirliğiyle Hollanda’dan Korku Filmleri: Nederhorror ve 13 -28 Ekim tarihleri arasında ise İstanbul Cervantes Ensitüsü işbirliğiyle hazırladığı İspanyol Kült Korku Filmleri: Terror Pop, 1969 - 1972 programları özellikle korku sineması severleri mutlu edecek.

    31 Ekim gecesi kutlanan Cadılar Bayramı’nı Hollanda yapımı çağdaş filmlerden oluşan Hollanda’dan Korku Filmleri programı ile kutlayan Pera Film, başta Hollanda korku sinemasının önemli yapımlarından De lift (Asansör) olmak üzere Fantasporto Film Festivali’nde En İyi Film ve En İyi Senaryo ödüllerini kazanan, aynı yıl Amerikalı oyuncu ve yapımcı Charlize Theron’un Amerikan versiyonu için film haklarını satın aldığı Two Eyes Staring gibi pek çok ödüllü filmi programında gösterecek.

    İstanbul Cervantes Enstitüsü işbirliğiyle hazırlanan İspanyol Kült Korku Filmleri programı ise, 1960’ların sonlarından 1970’li yıllara İspanyol sinemasının “Teror Pop” olarak adlandırılan döneminden kült bir seçkiyi seyircilerle buluşturacak. Geleneğini gerçekçilik, müzikaller ve komedi üzerine kuran İspanyol sinemasında 1960’ların sonlarına doğru çekilmeye başlanan korku filmlerini kapsayan “Teror Pop” programında dört çarpıcı film gösterilecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top