Hesabım
    Tim Burton Frankenweenie Hakkında Konuştu

    "Frankenweenie 'ürkütücü' değil..."

    Ülkesi ABD'de geçtiğimiz hafta vizyona giren Frankenweenie'nin yönetmeni Tim Burton, filmin iddia edildiği gibi "ürkütücü" olmadığını söyledi. Reuters'a konuşan ünlü yönetmen, Frankenweenie'nin bir köpeğin doğaüstü bir şekilde tekrar dirilmesi üzerine kurulu çocuklara uygun bir film olduğunu belirtti.

    "Ne havlama ne de bağırış var. Ezilmiş bedenler yok. Bu temayı anlatacak en güvenli ve olumlu yolun bu olduğunu düşünüyorum" diyen yönetmen şöyle devam etti: "Bu bir fanteziden daha fazlası, istenen bir dileğin hayat bulması gibi. Ölmüş köpeğimi geri getirmek ister miydim? Ölmüş ninemi? Anne, baba mı? Pek sanmam."

    Frankenweenie filmine ilham veren aynı isimli kısa filminin Disney'den kovulmasına neden olduğunun hatırlatılması üzerine Burton, filminde Bambi'ye bolca referans verdiğini ve zaten Disney'in temelinde de bu tür temaların izlerinin mevcut olduğunu belirtti. "Bambi'nin annesi ölür mesela. Aslan Kral (The Lion King)'da ölüm kavramı filmin tamamına yayılmıştır. İnsanlar Walt Disney filmlerinin tarihini unuttular. 'İhtiyar Sarı' olsun, 'Pamuk Prenses' olsun, bunların hepsinde korku öğeleri mevcuttur. Ben Frankenweenie'nin klasik bir Disney filmi olduğunu düşünüyorum."

    Burton ayrıca Frankenweenie filminde kullanılan stop-motion teknolojisinin çok zaman alan bir teknik olduğunu da belirtti. Burton bu tekniği son olarak Ölü Gelin (Corpse Bride) filminde kullanmıştı.

    Frankenweenie ülkemizde 9 Kasım'da vizyona girecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top