Hesabım
    Hülya Avşar'dan 'Derin Düşün-ce' Açıklaması!

    "Filmi uzmanlar heyetine inceletme kararı tamamen bireysel!"

    Altın Portakal Film Festivali'nde Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nda yarışan Derin Düşün-ce filminin gösteriminin ardından başlayan tartışmanın ardından Ulusal Jüri Başkanı Hülya Avşar konuyla ilgili bir basın açıklamasını basınla paylaştı.

    Filmin “uzmanlar heyetine inceletildiği” haberini doğrulayan Avşar açıklamasında, bu eylemin kendisini bağladığını ve tümüyle bireysel olduğunu belirtti. Açıklamanın tamamı şöyle:

    "Basında ve sosyal medyada yarışma filmlerinden birinin uzmanlar heyetine inceletildiği haberleri çıkmıştır. Söz konusu filmle ilgili daha net bir görüş edinmek için yaptığım bu girişim tümüyle bireyseldir ve jüri üyelerinin bilgisi dışında gerçekleşmiştir. Jüri üyeleriyle bu konuda bir tartışma yaşandığı doğrudur. Bu vesileyle her türlü sansüre karşı olduğumuzu da belirtmek isterim."

    HÜLYA AVŞAR

    'Derin Düşün-ce' filminin gösterimi sonrası Avşar “Bu film çocuk pornosu, ben bu filmi festivalden kovdururum” demiş, bu söz üzerine başlayan tartışmaya diğer jüri üyeleri de dahil olmuştu. Yarışmanın bir diğer jüri üyesi Mine G. Kırıkkanat ise Avşar'a “Kovduramazsınız efendim, bu tür sorunlar Türkiye’de her zaman vardı” şeklinde cevap vermişti. Zor bir ailenin içinde yetişen, hayatı çevresindekiler ve televizyondan tanıyan Derin isimli bir kızın hayatını anlatan filmin yönetmeni Çağatay Tosun ise filmin gösterimini sonrası yaptığı açıklamada filmi toplumsal eleştiri yapabilmek, aile kavramını sorgulamak ve çocuklar üzerinde yetişkinlerin etkisini göstermek amacıyla çektiklerini belirtmişti.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top