Hesabım
    Altın Portakal Film Festivali'nde Bugün

    Festival dün yaşananlar ve günün programı...

    Bugün 7. ve son gününe gelen festivalde dün de ‘Halkın Portakalı Kısa Film Atölyesi 2012’ yarışmasında ödüller sahiplerini buldu, festivalin teması olan “Mizah, Demokrasi, Muhalefet” doğrultusunda bir “Mizah Zirvesi” yapıldı. Etkinlikler ise gösterimler, sergiler ve atölyelerle devam etti.

    12 ekibin katıldığı Halkın Portakalı yarışmasında en iyi film, Cam Piramit’te düzenlenen gecede ‘Müsemma’ adlı ekibin çektiği “Sessiz Çığlık” filmine verildi. Ödül merasiminin ardından “Halkın Portakalı Kısa Film Atölyesi’nde görev yapanlara ve jüri üyelerine plaket verildi ve toplu fotoğraf çektirildi.

    Festivalde düzenlenen seminerler kapsamında Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi konferans salonunda akademisyen ve Antrakt Sinema Matineleri’nin kurucularından Sema Fener “Post Prodüksiyon” üzerine bir seminer düzenledi. Fener, “Film görüntüden ibarettir. O görüntü hikâyeyi anlatamıyorsa o filmin iyi olması mümkün değil, ancak ışığı kontrol edebilirsek iyi görüntü alırız, görüntü iyi olursa hikâyeyi iyi anlatabiliriz, filmi iyi olur. Film bir görüntüyü hakikate yakın anlatmaktır” dedi.

    Festivalin Ulusal Uzun Metraj Yarışma bölümünde dün yönetmenliğini Tunç Okan’ın yaptığı “Umut Üzümleri”nin galası vardı. Fakir Baykurt’un “Kaplumbağalar” adlı öyküsünden uyarlanan filmin gösteriminin ardından konuşan yönetmen Okan, "Ben biraz filmi hikâyeden çıkarıp uluslararası hale getirmeye çalıştım. Biraz masalsı bir hale geldi film. Görsel kısmı bir yana, işin bir de ticari boyutu var. Modernleştirmek o açıdan bana uygun geldi. Bir Türk hikâyesinin bu hale gelmeden dışarıda izleyici bulması çok mümkün olmuyor. Ancak bu tam bir Türk filmi” şeklinde konuştu.

    “Ustalardan Sinema Dersleri”nin konuğu, festivalde bu yıl Yaşam Boyu Onur Ödülü alan Oscar ödüllü Macar yönetmen Istvan Szabo’ydu. Öğrencilerle sohbetinde Amerikan filmlerinin insanlara ne gösterdiğini ve neden bu kadar çok sevildiğini anlatan Szabo, “Bazen genç insanlar oradaki rol modelleri taklit ediyorlar. Baba-oğul, anne-kız, öğretmen-öğrenci, polis-şüpheli ilişkileri gibi. Burada insan ilişkilerinin ne şekilde hareket ettiğini görüyorsunuz. Öyle görüyorsunuz ki birçok insan da o yoldan gitmek istiyor” dedi.

    Festivalde bugünün gösterim programı şöyle:

    AKM Aspendos

    12:00 Bir Aylak Adam

    18:00 Herşey Dahil

    20:30 Meleklerin Payı

    AKM Perge

    10:00 Bela Bartok'un İzinde

    12:00 Kuyu

    18:00 Yaşasın Dünya

    20:30 Sen Ve Ben

    Migros Cinemaximum Salon 1

    12:00 Kayıp Çocukluk

    15:00 İtaat

    18:00 Savaş Cadısı

    20:30 Sen Ve Ben

    Migros Cinemaximum Salon 7

    15:00 Acı

    18:00 Toprağın Çocukları

    20:30 Tepelerin Ardında

    Özdilek Park Cinetime Salon 7

    15:00 Ateşe Uçan Kelebekler

    18:00 Küf

    20:30 Pazarları Hiç Sevmem

    Aksin Plaza Salon 3

    12:00 Kapı

    18:00 Demir Gökyüzü

    20:30 Kuma

    Shemall Avm Cinemapink Salon 1

    12:00 İtirafçı

    15:00 Turuncu Giyenler

    18:00 Onur Savaşı

    20:30 Umut Üzümleri

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top