Hesabım
    Boğaziçi Balıkları İlk Gösterimini Gerçekleştiriyor!

    Belgesel, İstanbul ve balık alanına dair pek çok konuyu sinematografik bir dil ile anlatıyor...

    Aşırı avcılık nedeniyle nesli tehdit altında olan lüferin korunması amacıyla geçtiğimiz yıl Slow Food, Fikir Sahibi Damaklar tarafından başlatılan kampanya dahilinde bu yıl ikincisi düzenlenecek olan ‘İstanbul’un Lüfer Bayramı’ 19-21 Ekim tarihleri arasında kutlanacak. Etkinlikler kapsamında 14 farklı mekânda çeşitli paneller, atölye çalışmaları, resim ve kompozisyon yarışmaları, karikatür sergileri, olta ile balık avı yarışması ve ilk kez ‘Balıklı Filmler Festivali’ düzenleniyor.

    ‘Balıklı Filmler Festivali’ kapsamında yapımcılığını Tarçın Film'in yaptığı Boğaziçi Balıkları belgeselinin yapımcı ve yönetmenlerinden Burak Dal, Slow Food - Fikir Sahibi Damaklar ve üyeleri 21 Ekim'de Salt Beyoğlu’nda düzenlenen ilk gösterimde buluşuyor.

    1915'te İstanbul Balıkhanesi Merkez Müdürlüğü görevini yapmış olan Karekin Deveciyan’ın ‘Türkiye’de Balık ve Balıkçılık’ isimli Osmanlıca kitabından yola çıkarak geçmişin zenginliğinden bugünün yoksulluğuna nasıl geldiğimizin izini süren ve gelecek için alınacak tedbirlere dair ortak bir bilinç oluşturmayı hedefleyen Boğaziçi Balıkları, balık avlama yöntemlerinin dengeli doğal yaşamın dengeli sürdürülebilirliğiyle ilişkisinden, balık türlerinin çeşitliliğine; besin kaynağı olarak balığın öneminden, oltayla balık avlamaya kadar İstanbul ve balık alanına dair pek çok konuyu sinematografik bir dil ile anlatıyor. Balık türlerinin çeşitliliğini korumak için yapılan çalışmalar hakkında da bilgi veren belgesel hem sıradan tüketiciyi hem de karar mercilerindeki görevlileri gelecek konusunda sorumluluk almaya ve çözümün parçası olmaya davet ediyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top