Hesabım
    Londra Film Festivali'nde Ödüller Belli Oldu!

    Büyük ödül Rust and Bone filmine gitti...

    56. BFI Londra Film Festivali'nde En İyi Film Ödülü'nü Jacques Audiard'ın aşk, kaybediş ve arayış üçgeninde çektiği son filmi Rust and Bone (De rouille et d'os) kazandı. Ödül jürisinin başkanı İngiliz oyun yazarı David Hare tarafından takdim edilen ödülü filmin başrolünde yer alan Matthias Schoenaerts kabul etti. Bu ödülle birlikte yönetmen Audiard, 2009 yılında Yeraltı Peygamberi (Un prophète) ile birlikte ödülün ikinci kez sahibi oldu.

    Amerikalı yönetmen Benh Zeitlin ise En İyi İlk Film Ödülü'nü ülkemizde Filmekimi kapsamında gösterilen Düşler-Diyarı (Beasts of the Southern Wild) filmiyle kazandı. Jüri tarafından zengin detaylarla donandığı belirtilen film ilk gösterimini yaptığı Sundance Film Festivali'nden de ödülle dönmüştü.

    Yıldızı Parlayan En İyi İngiliz Oyuncu Ödülü'nü My Brother the Devil filmiyle Sally El Hosaini kazanırken, En İyi Belgesel Ödülü Alex Gibney'nin Roma Katolik kilisesindeki taciz olaylarını anlatan Mea Maxima Culpa: Silence in the House of God filmine gitti.

    Festivale Frankenweenie filmiyle katılan yönetmen Tim Burton ve eşi aktris Helena Bonham Carter ise Onur Ödülleri'ne değer görüldü.

    Ayrıca festival kapsamında çekimlerinin büyük bir bölümü İstanbul'da gerçekleştirilen ve İran Devrimi sırasında yaşanan bir rehine operasyonunu anlatan Operasyon: Argo (Argo) filminin de Londra galası gerçekleşti. Galaya filmin başrol oyuncusu ve yönetmeni Ben Affleck ve oyuncular Bryan Cranston ve John Goodman katıldı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top