Hesabım
    18. Gezici Festival Yola Çıkıyor!

    Ankara'dan başlayacak yolculuk Sinop'un tek sineması olan Deniz Sineması'nda son bulacak...

    Ankara Sinema Derneği'nin düzenlediği gelenekselleşen Gezici Festival bu yıl 18. kez yola çıkıyor. 30 Kasım - 10 Aralık 2012 tarihleri arasında gerçekleşecek olan festival Ankara'da başlayıp oradan 7-10 Aralık tarihleri arasında Sinop’a konuk olacak.

    Dünya festivallerinde gösterilen ve ilgi çeken bir Dünya Sineması seçkisi oluşturan festivalin bu bölümünde Cannes, Berlin, Locarno, Rotterdam gibi önemli uluslararası festivallerden ödül alan filmler yer alacak. Türkiye Sineması 2012'de ise ülkemizde bu yıl çekilen ve övgü toplayan yerli yapımların galaları filmlerin yönetmen ve oyuncularının katılımlarıyla gerçekleştirilecek.

    Festivalin sürpriz bölümleri arasında Tuncel Kurtiz’in En Sevdiği Filmler, Savaşla Büyümek, Üretim Hatası ve Larry Jordan Toplu Gösterimi bulunuyor. Ayrıca Kısa İyidir ve Çocuk Filmleri: Hollanda gösterimleri ile festivalin gelenekselleşen toplu gösterimleri hız kesmeden devam edecek. Bu kapsamda küçük izleyiciler için bir çalışma atölyesi de Gezici Festival programının parçası olacak.

    Film gösterimleri Ankara'da Kızılay Büyülü Fener Sineması ve Alman Kültür Merkezi’nde, Sinop’ta ise şehrin tek sineması olan Deniz Sineması’nda gerçekleşecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top