Hesabım
    Leigh'in Aslanı Hala Kükrüyor

    Londra da Vera Drake'le sallandı

    İngiliz Bağımsız Film Ödülleri (BIFA) yedinci kez sahiplerini buldu ve Venedik'in Vera Drake'le Londra'yı da salladı. Daha önce yedi dalda birden aday olduğunu duyurduğumuz Vera Drake, En İyi Film dahil olmak üzere altı ödülle bağımsız sinemada da galip geldi.

    Vera Drake, En İyi Film ödülünü alırken yönetmeni Mike Leigh'a da En İyi Yönetmen ödülünü kazandırdı. Yine Vera Drake'le Phil Davis En İyi Erkek, Imelda Staunton En İyi Kadın ve Eddie Marsan En İyi Yardımcı Oyuncu ödüllerini kazandılar. Leigh diğer filmleri, En İyi Yapım ödülüyle de elerken, tek bir dalda, En İyi Senaryo dalında yılın sürpriz filmi Shaun of the Dead'e yenildi. Simon Pegg ve Edgar Wright hasılat rekoru kıran zombi komedileriyle en iyi senaristler seçildiler.

    En İyi Belgesel ödülü, Touching the Void'la Kevin Macdonald'ın olurken, Mike Eley de aynı belgeselle En İyi Görüntü Yönetmeni seçildi. Ashley Walters'ın Bullet Boy'la En İyi Çıkış Yapan Oyuncu seçildiği gecede İrlanda asıllı John Crowney, Yanlış Hesap'la Douglas Hickox En İyi İlk Yönetmenlik ödülüne layık görüldü. Yılın En İyi Kısa Filmi ise School of Life oldu.

    Chan-wook Park, İhtiyar Delikanlı ile En İyi Yabancı Film ödülünü aldı. Gecenin ilginç anlarından biri de,

    Tüm ödüller sahiplerini bulduktan sonra BIFA'ya son bir kez baktığımızda herkesi en çok şaşırtan, ödüller açıklandığında, sekiz dalda birden aday olarak büyük sürpriz yapan Shane Meadow filmi Dead Man's Shoes'un hiçbir ödül almamış olması oldu.

    Sanem Türk

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top