Hesabım
    Eleştirmenler Kararlarını Verdi Gözler Oscar'da

    Yılın En İyi Filmi, Johnny Depp'li Finding Neverland

    Amerikan Ulusal Film Eleştirmenleri Birliği her sene Oscarlardan önce kendi seçimlerini açıklar ve ödüllerini dağıtır. Uzun yıllardır eleştirmenlerin yaptığı tercihlerin Akademi üyelerini etkilediği ve doğal olarak ödül sahiplerinin Oscar'a erkenden göz kırptığına inanılır. 11 Ocakta dağıtılacak eleştirmen ödüllerine hak kazananlar açıklandı ve Johnny Depp, Kate Winslet, Duston Hoffman'lı kadrosuyla Finding Neverland, En İyi Film seçildi.

    Peter Pan'in yazarı J.M. Barrie'nin masalı yazarken yaşadıklarının anlatıldığı filmin başarısının ardından Michael Mann, Collateral'la En İyi Yönetmen olmayı başardı. Ray filminde yarattığı Ray Charles portresiyle Jamie Foxx En İyi Erkek, Being Julia'daki performansıyla Annette Bening de En İyi Kadın Oyuncu seçildiler. Yardımcı rollerdeki başarılarıyla Thomas Haden Church (Sideways) ve Laura Linney (Kinsey) En İyi Oyuncular olmaya hak kazandılar.

    Sideways'le Alexander Payne ve Jim Taylor ikilisi En İyi Uyarlama Senaryo ödülünü alırken, En İyi Orijinal Senaryo ödülü, Jim Carrey'nin başrolde olduğu Eternal Sunshine of Spotless Mind ile Charlie Kaufman'ın oldu. Bu yıl Oscar'da da favori gösterilen Alejandro Amenabar filmi The Sea Inside En İyi Yabancı Film, vizyona girdiği günden beri 200 milyon doların üstünde hasılat elde eden İnanılmaz Aile ise En İyi Animasyon olarak belirlendi. En İyi Belgesel ödülü ise, büyük bir sürprizle, Born Into Brothels'ın, yani Zana Briski ve Ross Kauffman'ın oldu. Yılın olaylı filmleri Fahrenheit 9/11 ve Tutku: Hz.İsa'nın Çilesi, Conspiracy of Silence'la beraber Jüri Özel Ödülü'ne layık görüldüler.

    Eleştirmenler ödüllerle beraber yılın en iyi filmlerini oluşturdukları listeyi de açıkladılar. İşte en iyi on film: Finding Neverland, The Aviator, Closer, Million Dollar Baby, Sideways, Kinsey, Vera Drake, Ray, Collateral ve Hotel Rwanda.

    En iyi yabancı filmler ise, The Sea Inside, Kötü Eğitim, Maria Full of Grace, Les Choristes ve Motosiklet Günlüğü.

    Sanem Türk

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top