Hesabım
    Jodie Foster'a Büyük Onur

    Cecil B. DeMille Ödülü'nün bu yılki sahibi ünlü aktris Jodie Foster oldu...

    Aktris ve yönetmen Jodie Foster, Hollywood Yabancı Basın Derneği'nin dağıttığı Cecil B. DeMille Ödülü'nün bu yılki sahibi olacak. HYBD Başkanı Aida Takla-O'Reilly konu hakkında yaptığı açıklamada, "Foster ölçülemez derecede başarıya ulaşmış çok yetenekli bir kadın ve kariyeri boyunca da bunu devam ettirecek" şeklinde konuştu.

    "The Greatest Show on Earth" ve "The Ten Commandments" gibi klasik olmuş filmleriyle tanınan efsanevi yapımcı-yönetmen Cecil B. DeMille'in hatırasını yaşatmak adına her yıl dağıtılan ödül, dünya sinemasında güçlü bir etki bırakan isimlere veriliyor.

    Ödülün önceki sahipleri arasında Morgan Freeman, Martin Scorsese, Judy Garland, Barbra Streisand, Sophia Loren ve Audrey Hepburn bulunuyordu.

    3 yaşında oyunculuğa başlayan 49 yaşındaki Foster, The Accused ve Kuzuların Sessizliği (The Silence of the Lambs) filmleriyle Oscar kazanmış, ilk Oscar adaylığını ise 1976'da Taksi Şoförü (Taxi Driver) filmiyle elde etmişti. Böylece Foster, Charlton Heston'ın 1967 yılında kazandığı Cecil B. DeMille Ödülü'nden sonra aynı ödüle ulaşan en genç oyuncu unvanının da sahibi oldu.

    Foster ödülünü 13 Ocak'ta düzenlenecek ve Tina Fey-Amy Poehler ikilisi tarafından sunulacak 70. Altın Küre Ödülleri kapsamında alacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top