Hesabım
    Ekümenopolis Raflarda!

    Kentsel dönüşüm ile yeniden yaratılan İstanbul'u mercek altına alan Ekümenopolis: Ucu Olmayan Şehir filminin DVD'si piyasaya çıkıyor...

    Uzun festival yolculuğu ve vizyondaki gösterimlerinin ardından İmre Azem'in yönetmenliğindeki kent belgeseli Ekümenopolis: Ucu Olmayan Şehir'in özel tasarım DVD'si raflardaki yerini de alıyor.

    Saraybosna Film Festivali'nden İnsan Hakları Ödülü'nü alan ayrıca SİYAD'dan da En İyi Belgesel ödüllüne layık görülen film 15 milyonu aşkın nüfusuyla artık nefes alınmaz hale gelen İstanbul’u bitiren inşaat ve kentleşme faciasını gözler önüne seriyor. Filmde “Afet Yasası”nın içyüzü, kentsel dönüşüm adınmları ve yakın zamanda temeli atılmak istenen 3. köprü projesinin esas dinamikleri ve yol açabileceği çıkmazlar da masaya yatırılıyor.

    İstanbul Mimarlar Odası Mimarlık ve Kent Filmleri Festivali'nden de En İyi Belgesel Ödülü'nü alan ve yapımcılığını Gaye Günay'ın üstlendiği filmin DVD'si ise Özlem Ölçer tarafında dönüştürülebilir çevre dostu kağıttan özel olarak tasarlanmış. Tek tek elle yapılmış özel kutuda satışta olacak film 21 Kasım’dan itibaren bütün kitapçılarda ve müzik marketlerde, 14.99 TL’den piyasada olacak. Vizyonda ve özel gösterimlerde kaçıran ama yaşadığı kente, İstanbul'a sahip çıkan tüm şehirlilerin seyretmesi gereken bir yapım.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top