Hesabım
    13. Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali Başlıyor!

    Yarın kapılarını açacak olan festival İzmirli sinemaseverlere film ve kültür dolu bir hafta yaşatacak!

    Bu sene 13. kez düzenlenen Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali, 20 – 26 Kasım 2012 tarihleri arasında 42 ülkeden 175 filmi ağırlamaya hazırlanıyor. Festivalde ulusal yarışma kategorisinde 10 film, uluslararası kategoride ise 12 film Altın Kedi ödülü için yarışacak. Ulusal yarışmada en iyi film dalının yanı sıra “Genç oyunculara destek verme ve tanıtımlarına katkıda bulunma amacıyla" genç ve umut veren oyuncular kategorisinde de ödüllendirme yapılacağı da açıklandı.

    Yarışmalı bölümünün yanı sıra festival seyircileri Oscar, Bafta, Cannes , Berlin ve diğer önemli festivallerde ödül kazanmış filmleri de izleme şansı elde edecek. Festivalin bu seneki en öne çıkan bölümlerinden biriyse Polonyalı sinemacı Krzysztof Kieslowski’nin 1969-1980  yılları arasında yapmış olduğu belgesel kısa film seçkisi olacak.

    Festival ayrıca kuracağı Kısa Film Marketi ile sinema severler Fransız Kültür Merkezi'nin kütüphanesinde bulunan bilgisayarlarda dünyanın her köşesinden gelen kısa filmlerle buluşma imkanına erişecek.

    İzmir'in en köklü sinema organizasyonları arasında gösterilen festivalde, film gösterimlerinin yanı sıra paneller, söyleşiler, sergiler de düzenlenecek. Bu kapsamda "Dünya Sinemasında Perspektifler" bölümünde Phillipe Jalladeau, Short Film Corner Cannes bölümünde Alice Kharoubi ve son çıkan kitabıyla Ümit Ünal festival takipçileriyle buluşacak. Tüm etkinlikler Kültür Bakanlığı'nın ve Başbakanlık Tanıtma Fonunun katkıları ve Fransız Kültür Merkezi, Goethe Enstitüsü ve İKSEV ile işbirliği içinde gerçekleştirilecek.

    Bu sene dikkat çeken bir diğer etkinlikse Robert Wiene'nin 1920 yılında çektiği ve Alman dışavurumcu sinemasının atası kabul edilen Dr. Caligari’nin Muayenehanesi (Das Cabinet des Dr. Caligari) adlı yapımın gösterimi olacak. İKSEV ve Goethe Enstitüsü'nün işbirliği ile gerçekleşecek gösterimde müzisyen Zafer Çebi filme piyano ile eşlik edecek...

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top