Hesabım
    Pelin Esmer Sinemaseverlerle Buluştu!

    Gözetleme Kulesinin yönetmeni ve oyuncusu sinemaseverlerin sorularını yanıtladı!

    İkinci uzun metrajlı filmi Gözetleme Kulesi geçtiğimiz cuma günü vizyona giren Pelin Esmer, 19 Kasım Pazartesi akşamı Beyoğlu SekSek Bar'da düzenlenen bir söyleşi etkinliğinde seyircilerle buluştu. Beyazperde.com'un da katıldığı etkinlik öncesi Beyoğlu sinemasında topluca filmi seyreden sinemaseverler, yaklaşık 2 saat süren söyleşide yönetmen Esmer'i ve başrol oyuncusu Nilay Erdönmez'i soru yağmuruna tuttu.

    Filmi çok beğendiklerini her seferinde dile getiren katılımcılar özellikle zorlu koşullarda çekildiği belli olan sahneler hakkında sorular yönelttiler. Nilay Erdönmez'in canlandırdığı Seher karakteri gereği, yaşadığı fiziksel değişimin zorluğunun altını çizen Esmer, filmin bir artısı olarak bu konuda şanslarının yaver gittiğini dile getirdi. Aynı şekilde bebek rolünde izlediğimiz Metehan'ın da içgüdüsel olarak çekim sürecine uyum sağladığını dile getiren Esmer, sette bebeğe uygun koşullar sağlanması için azami dikkat gösterdiklerini ekledi.

    Tüm öykünün çıkış noktasının "suçluluk duygusu" kavramından beslendiğini ifade eden Esmer, filmin finalinin çok farklı sonlara açık olduğunun da altını çizdi. Yeşim Ustaoğlu'nun eylül ayında vizyona giren son filmi Araf ile tema olarak benzerliklerin olabileceğini fakat "iki kadın yönetmenden benzer öykü" şeklinde karşılaştırılmaya gidilmemesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

    İlk uzun metrajlı sinema filminde yer alan tiyatro oyuncusu Nilay Erdönmez ise Pelin Esmer ile çalışmaktan projenin her aşamasında çok mutlu olduğunu ve heyecan duyduğunu dile getirirken, gelecek dönem sinema projelerine de olumlu baktığını kaydetti.

    Aynı etkinliğin Ankara ayağı ise bu cuma, yani 23 Kasım 2012'de gerçekleştirilecek. Büyülü Fener Sineması'nda 19:20 seansında yapılacak özel gösterimin ardından Pelin Esmer bu sefer Ankaralı sinemaseverlerin sorularını cevaplamak için orada olacak.

    Filmin kamera arkası görüntülerini izlemek için tıklayın!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top