Hesabım
    Mavi Ring Filminin Çekimleri Bitti

    Film, açlık grevinde bulunan bir grup mahkumun işkence dolu sevkiyatını anlatıyor...

    Fer Film Prodüksiyon ve Almanya'dan Proserv Productions ortak yapımcılığı ile çekilen ve yönetmen koltuğunda Ömer Leventoğlu'nun oturduğu Mavi Ring'in çekimleri tamamlandı. Fuat Kav'ın 1989 yılında Eskişehir'den Aydın Hapishanesi'ne mahkûm sevkini anlatan aynı adlı kitabından esinlenilerek yazılan film, hapishane yönetimini protesto etmek için açlık grevine başlayan bir grup mahkûmun işkence dolu sevkiyatta yaşadıkları anlatılıyor.

    Eskişehir Hapishanesi’ndeki grevin 35. gününde mahkûmlar bir gece hücrelerinden zorla çıkartılırlar. Çelikten bir ringin, "Mavi Ring"in hücrelerine tıka basa doldurulan mahkûmlar kollarını kesen zincirlere ve Ağustos sıcağına rağmen daracık hücrelerde saati, süresi, yönü ve sonu belirsiz bir ölüm yolculuğuna çıkartılırlar. Bu yolculuk Binbaşı Mustafa için intikam yolculuğu olsa da, mahkûmlar için ölüme giden yoldur. Sevkiyata şans eseri katılan Doktor Pınar için ise durum tamamen farklıdır. Onun için bu yolculuk, hayatı, insanı ve iktidarı yeniden tanıma ve bir keşif yolculuğudur.

    Filmin kadrosunda Ezgi Çelik Doktor Pınar'ı, Nazmi Kırık bir siyasi mahkûmu canlandırırken, filmde ayrıca Kemal Ulusoy, Diyar Dersim, Giyasettin Şehir, Erdal Ceviz gibi isimler rol alıyor.

    Yönetmen Leventoğlu verdiği bir röportajda "şiddetin ölçüsünden ziyade, insanın dayanabilme kapasitesine odaklanmak" şeklinde tanımlayan Leventoğlu, "Başlangıçta klasik ve sert bir hapishane hikâyesini andıran Mavi Ring’deki yolculuk, hiç bir şeyin göründüğü gibi olmayabileceğini anlatmaktadır" diye konuşuyor.

    Filmin vizyon tarihi henüz belli değil.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top