Hesabım
    İstanbul Uluslararası Kısa Film Festivali Başladı!

    Ücretsiz olarak gerçekleşen festivalin gösterim programı bu yıl da dopdolu...

    Türkiye'nin en köklü kısa film festivallerinden 24. İstanbul Uluslararası Kısa Film Festivali bu yıl 21-28 Kasım tarihleri arasında ücretsiz olarak perdelerini sinemaseverlere açıyor. Ülkemizden 190 film olmak üzere toplamda 920 filmin başvurduğu festivalin gösterim programı bu yıl da dopdolu. Gösterim merkezleri Fransız Kültür Merkezi-Taksim, İtalyan Kültür Merkezi-Tepebaşı, Pera Müzesi- Tepebaşı ve Alman Kültür Merkezi-Galatasaray sinema salonları olarak belirlenen festivalde filmler Türkçe altyazılı olarak gösterilecek.

    Festival kapsamında düzenlenen Ulusal Yarışma'da gösterilecek filmler aralarında sinema yazarı-akademisyen Aslı Selçuk, senarist-sinema yazarı Burak Göral, yönetmen Kazım Öz, akademisyen-yönetmen Nazlı Eda Noyan ve akademisyen-yazar Prof. Dr. Şükran Kuyucak Esen tarafından belirlendi.

    Uluslararası İstanbul Kısa Film Festivali ve Goethe-Insitut Istanbul ortaklığında festivalde bu yıl Oberhausen Manifestosu’nun yayınlanmasının 50. yıldönümünde 1958-1964 yılları arasında yapılmış 21 kısa filmi gösterilecek. Manifestonun altında imzası bulunan 26 yönetmenin eserleri festival izleyicisi ile buluşacak. Festivalin ayrılmaz bir parçası haline gelen Hollanda kısa filmlerinden oluşan bir seçki de yine programda yer alıyor.

    Festival kapsamında düzenlenen yan etkinlikler kapsamında fotoğraçı-yönetmen Gökçe Pehlivanoğlu'nun film setlerinde çektiği karelerden oluşan bir sergi İtalyan Kültür Merkezi salonlarında izleyicilerini bekliyor.

    Detaylı bilgi: http://www.istanbulfilmfestival.com/ Gösterim programı için tıklayın!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top