Hesabım
    Ev Sinemasında Festival Havası!

    Olmak İstediğim Yer, Peki Şimdi Nereye? ve Paris-Manhattan şimdi DVD ve VCD'de!

    Filma/Tiglon imzasıyla raflarda yerini alan 3 yeni film ev sinemasında ufak bir festival havası yaşatacak. Olmak İstediğim Yer (This Must Be the Place), Peki Şimdi Nereye? (Et maintenant on va où ?) ve Paris-Manhattan şimdi DVD ve VCD'de!

    İlk gösterimini Cannes Film Festivali'nde yapan İtalyan yönetmen Paolo Sorrentino'nun Sean Penn'i ilginç bir rolde seyrettiğimiz son filmi Olmak İstediğim Yer, ülkemizde festivallerden sonra vizyona şansı da bulmuş bir arayış hikâyesini anlatıyor. Eski bir rock yıldızının, yıllardır görüşmediği babasının ölümünden sonra çıktığı uzun yolculuğa odaklanan filmde ayrıca David Byrne ve Will Oldham'ın müzikleri de dikkat çekiyor.

    Karamel (Sukkar banat) ile tanıdığımız yönetmen Nadine Labaki'nin İstanbul Film Festivali'nde de karşımıza çıkan son filmi Peki Şimdi Nereye?, dinsel çatışmaları ve savaşın anlamsızlığını kadınların kıvrak zekâsı üzerinden eleştiriyor. İlk gösterimi Cannes Film Festivali'nde gerçekleştirilen ve oldukça olumlu tepki toplayan yapımda oyuncu olarak da karşımıza çıkan yönetmen Labaki, farklı insanlık durumlarına ve hoşgörüye kamerasını çeviriyor.

    Fransız Sophie Lellouche'un ilk uzun metraj yönetmenlik denemesi olan Paris-Manhattan, tek bir ortak noktaları olmayan Woody Allen hayranı Alice ile Victor'un aşkını anlatıyor. Woody Allen'ın küçük de bir rolde yer aldığı film, en önemli kararlarını bile  Woody Allen filmlerinden öğrendikleriyle alan Alice'in tek bir Allen filmi bile izlememiş olan Victor'la olan aşkına bir şans vermek isteyenler için.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top