Hesabım
    Gezici Festival'de Atölyeler ve Savaş Paneli

    Film gösterimlerine paralel olarak düzenlenecek yan etkinlikleriyle festival yine dolu bir sinema programı sunuyor...

    Film gösterimlerinin yanı sıra yan etkinlikleriyle de göz dolduran 18. Gezici Festival, bu yıl Ankaralı sinemaseverlere kendi belgesellerini, küçük izleyicilere ise ilk canlandırmalarını yaratma fırsatını sunuyor. Ayrıca Yeni Medya Belgeseli Atölyesi’nde "yeni medya"nın belgesel sinemada nasıl kullanıldığı etkileşimli örneklerle ele alınırken, Stop Motion Canlandırma Atölyesi'nde küçük sinemaseverler ilk canlandırma filmlerini üretecekler. Festivalin Savaşla Büyümek bölümüne paralel olarak düzenlenecek panel ise bu önemli konuyu masaya yatıracak.

    Yeni Medya (İnteraktif) Belgeseli Atölyesi, farklı dijital platformlarını incelerken, katılımcılarını interaktif film türlerini keşfetmeye davet ediyor. İki günlük etkinlikte fikirden yola çıkılarak tasarıma uzanan aşamada yeni medya belgesel projesinin tüm aşamaları ele alınacak. Alman Kültür Merkezi’nde ücretsiz olarak düzenlenecek etkinlik belgesel yönetmeni ve yapımcısı Yoram Schaffer ile Tel Aviv Üniversitesi, Sinema ve Televizyon Bölümü’nden Udi Ben-Arie tarafından gerçekleştirilecek.

    Festivalde gösterilecek Savaş Cadısı ve Asya Pasifik Sinema Ödülleri’nde En İyi Belgesel ödülünü alan Annemin Kollarında’nın gösterileceği Savaşla Büyümek bölümü ile paralel olarak düzenlenecek panel ise bu konuyu tartışmaya açacak. 2 Aralık Pazar günü saat 16:00’da Alman Kültür Merkezi’nde ücretsiz olarak düzenlenecek panelin katılımcıları arasında Uluslararası Af Örgütü’nden Volkan Görendağ, Gündem Çocuk Derneği’nden Ezgi Koman, Uluslararası Çocuk Merkezi’nden Adem Arkadaş ve İstanbul’da yaşayan bağımsız gazeteci Frederike Geerdink bulunuyor.

    Jenny van den Broeke ve Mieke Driessen’nin Ankara’da düzenleyecekleri Stop Motion Canlandırma Atölyesi'nde ise küçük sinemacılar ilk filmlerini üretecekler.

    30 Kasım–10 Aralık 2012 tarihleri arasında Ankara'da başlayacak olan 18. Gezici Festival, 30 Kasım–6 Aralık’ta rotasını Sinop'a çevirecek.

    Detaylı bilgi: http://www.gezicifestival.org

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top