Hesabım
    Sinop'un da Artık Bir Film Festivali Var...

    “1. Sinop En Kuzey Fener Belgesel Film Festivali” 1-5 Aralık 2012 tarihleri arasında düzenlenecek...

    Gerek Sinop Bienali, gerekse de şehirde tomurcuklanan yeni sanat etkinlikleri olsun bir sanat platformu haline gelen Sinop'ta şimdi film festivali zamanı! 1. Sinop En Kuzey Fener Belgesel Film Festivali adıyla bu yıl ilk kez 1-5 Aralık 2012 tarihleri arasında gerçekleşecek olan festival, Sinop üzerine çekilmiş on filmi Sinoplular'la buluşturacak.

    Başta Sinop Valiliği olmak üzere, Sinop Belediyesi ile Gerze ve Erfelek Belediyelerinin de desteğiyle gerçekleşecek olan festivalde gösterilecek 10 film, daha önce “Kuzey Yıldızı Sinop 1. Ulusal Belgesel Film Yarışması”na katılan filmlerden oluşacak. Festival gerçekleştirme fikri, işte bu belgesel yarışmasının ardından yapılan değerlendirmeden sonra doğdu.

    Bir deniz kenti olan Sinop'ta gerçekleşecek festivale En Kuzey Fener isminin verilmesi de yine bu açıdan manidar. Fenerler denizcilerin dünyasında nirengi noktası ve kurtuluşu simgeler. Hırçın Karadeniz'in fırtınasından kaçan deniz araçları Sinop Limanına sığınır. İnceburun Feneri, Türkiye'nin en kuzeyinde 42. paralelin ve kurtuluşun simgesi olarak nöbet tutar denizcilere.

    Uzun soluklu bir maratona dönüşecek festival için atılan bu ilk adımla Sinop, Türkiye sinemasına ışık tutmayı amaçlıyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top