Hesabım
    Quentin Tarantino Yönetmenliği Bırakacağını Yineledi

    Ünlü yönetmen yaşlı bir yönetmen olmak istemediğini belirtip, ileride sadece yazarlık yapmak istediğini söyledi...

    Ünlü yönetmen Quentin Tarantino son filmi Zincirsiz (Django Unchained) ile vizyona konuk olmaya hazırlanırken, daha önce de dillendirdiği bir görüşü tekrar yineledi: yönetmenliği bırakacağım.

    Daha önce Playboy dergisine verdiği röportajda yaşlılığın yönetmenliği kötü etkilediğini, çoğu yönetmenin yaşlılığında kötü filmler çektiğini söyleyen yönetmen, 10. filmden sonra yönetmenlikten emekli olacağını ifade etmişti. Hollywood Reporter'a verdiği son röportajda ise yönetmenliği bırakma nedenlerine açıklık getirerek ileride karşımıza hangi rollerde çıkacağını anlattı.

    Hollywood Reporter'ın ödül sezonundaki geleneksel kapak fotoğrafı çekimine katılan yönetmen, "Yaşlanana kadar yönetmen kalmak istemiyorum" dedi ve ekledi: "Herhalde sadece yazarlık yaparım, roman yazarım, sinema kitapları ve eleştiriler kaleme alırım, bunun gibi şeyler."

    Tarantino bu kararın arkasında yatan nedeni dijital tekniklerin sinema dünyasını ele geçirmesine bağlıyor ve bunun karşısında artık duramayacağını ifade ediyor. Dijital film çekmeyeceğini hatta bundan nefret ettiğini belirten ünlü yönetmen, bir gün televizyon için çalışırsa elinde çekilmeye hazır senaryolarını mini-diziye çevirebileceğini ifade etti.

    Yönetmenin son filmi Zincirsiz (Django Unchained) ülkemizde 1 Şubat 2013 tarihinde vizyona girecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top