Hesabım
    Hangi İnsan Hakları? Film Festivali

    Festival, dünyanın pek çok ülkesinden ve Türkiye’den hak arayışlarını konu alan 40’tan fazla filmi İstanbul’a taşıyor...

    Merkezine "insan haklarını" alan 4. Hangi İnsan Hakları? Film Festivali 8-12 Aralık 2012 tarihlerinde dünyada ve ülkemizde hak arayışlarını anlatan 40'tan fazla filmi sinemaseverlerin karşısına getirecek. Temasını “yaşam hakkı” olarak belirleyen festivalde gösterimlerin yanı sıra pek çok da yan etkinlik düzenlenecek.

    Arkasında DOCUMENTARIST ekibinin yer aldığı festival programında ‘barınma hakkı’, ‘hayvan hakları’, ‘cinsel haklar’ gibi konulara ayrılmış bölümler bulunuyor. Gösterim mekânları arasında SALT Beyoğlu, Aynalıgeçit Salonu, Dutch Chapel ve Tütün Deposu bulunuyor. Açılış gecesinde olarak Ümit Kıvanç'ın yönettiği ve Roboski katliamını anlatan “Ağlama Anne, Güzel Yerdeyim” adlı belgeselin gösterileceği geceye yönetmen ve Roboskili kurban yakınları da katılacak.

    Veysi Altay’ın 90’lı yıllarda Cizre’de gerçekleşen cinayetleri ele aldığı “Faili Dewlet”, Ersin Çelik'in yine 90’lardaki Lice olaylarını konu ettiği “Gerçekleri Yazdım: Lice Defterleri”, Melek Özman ve Filmmor ekibinin bir kadın cinayetine odaklanan filmi “Hani Meral”, Emine Emel Balcı’nın ‘Alamancı’ sorununa başka bir pencereden bakan “Ich Liebe Dich”, Rezan Yeşilbaş’ın Cannes başta olmak üzere pek çok festivalden ödülle dönen kısa filmi “Sessiz”, Türkiye seçkisinin öne çıkan filmleri arasında...

    Festivalin uluslarası gösterimlerinde Filistin meselesini anlatan “Beş Kırık Kamera”, Leningrad Kuşatması’na dair bilinenleri ters yüz eden  “900 Gün”, 70'ler atmosferinde devrim için yanıp tutuşan iki kadın kahramanın hikâyesini anlatan “Devrimin Çocukları”, Kızıl Kmer döneminin tanıklıklarıyla çekilen “Bilmek İstiyoruz” gibi filmler yer alıyor.

    Festival kapsamında ayrıca atölye, tiyatro, sergi, panel ve söyleşi gibi pek çok yan etkinlik gerçekleştirilecek. Kadınlarla yapılacak ‘kürtaj hakkı’ konulu bir Forum Tiyatro’nun yanı sıra, Türkiye'den ve Yunanistan'dan eğitmenlerle video-eylemin teorik ve pratik yapısına ilişkin konuların tartışılıp paylaşılacağı 3 günlük bir video-eylem atölyesi düzenlenecek.

    Festival seçkisinden yapılacak bir program 14-16 Aralık tarihlerinde Diyarbakır’a konuk olacak. Van Depremi sonrası festival ekibi tarafından devam eden atölyeler de festivalin hemen ardından yeni bir programla burada sürecek.

    Tüm gösterim ve etkinlikleri ücretsiz.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top