Hesabım
    6. Sinepark Kısa Tür Filmi Festivali

    Festivalde 32 finalist bu yıl toplam altı kategoride yarışacak...

    Galatasaray Üniversitesi MEDİAR (Medya Çalışmaları, Araştırma ve Uygulama Merkezi) tarafından düzenlenen ve kısa filmcileri Türkiye’de son yıllarda canlanan “tür” sinemasına teşvik etmek amacıyla gerçekleştirilen 6. Sinepark Kısa Tür Filmi Festivali'ne başvuran 162 film arasından ön değerlendirme jürisinin belirlediği 32 finalist bu yıl toplam altı kategoride yarışacak.

    Festivalin Korku Tüneli bölümüne başvuran filmlerin diğer kategorilere daha uygun bulunası sonucu bu ay Korku Tüneli bölümü yapılmayacak. Sinepark Kısa Tür Filmi Festivali’nin finalistlerini aralarında yönetmen Seren Yüce, oyuncu Serdar Orçin, yapımcı Tolga Esmer, sinema yazarı Ceyda Aşar, belgesel sinemacı ve festival yönetmeni Melek Özman, görüntü yönetmeni Eyüp Boz ve yapımcı Fuat Erman'ın bulunduğu jüri tarafından değerlendirildi. Liseli öğrencilerin yarıştığı “Atlıkarınca” bölümünün galibini ise Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo-Televizyon-Sinema alanı dördüncü sınıf öğrencileri değerlendirecek.

    Finalistler arasında bulunmayan fakat ön değerlendirme jürisinin elemek istemediği 10 kısa film ise “6. Sinepark’tan Aklımızda Kalanlar” kategorisi altında özel bir seansla izleyicilerle buluşacak.

    Festival mekânları arasına Pera Müzesi ve İstanbul Modern müzesini de ekleyen 6. Sinepark Kısa Tür Filmi Festivali 17 - 21 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek.

    Detaylı bilgi: http://sinepark.wordpress.com/

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top