Hesabım
    Gezici Festival'de 10 Aralık Pazartesi

    Festivelde günün programı...

    Rotasını Ankara'dan Sinop'a çeviren 18. Gezici Festival'in son gününe geldik. Bugün Deniz Sineması'nda yapılacak gösterimlerle festival sona erecek. Günün programında Peru yapımı Temizlikçi, göçmen sorununa bakış atan Orada Burada, Altın Koza'da En İyi Film, En İyi Senaryo Ödüllerini alan Babamın Sesi ve İnan Temelkuran-Kristen Stevens ikilisinin yönettiği Siirt'in Sırrı filmleri seyirciyle buluşacak.

    12.00 Temizlikçi Adrián Saba

    Peru, 2011, Dcp, 95’ İspanyolca; Türkçe Ve İngilizce Altyazılı

    Adli tıpta temizlikçi olarak çalışan Eusebio, gizemli ve öldürücü bir salgın hastalığın hüküm sürdüğü kentte, ölülerin bulunduğu evleri temizlemektedir. Kimsenin yaşamadığı bir evde sekiz yaşında bir çocuk bulur. Çevrelerindeki uygarlık yok olup giderken çocuğa göz kulak olmaya karar verir.

    15.00 Orada Burada Antonio Méndez Esparza

    İspanya, Abd, Meksika, 2012, Hdcam, 110’, İspanyolca; Türkçe Ve İngilizce Altyazılı

    ÖDÜLLER Nespresso Büyük Ödülü Cannes • Özgürlük Ruhu Ödülü Kudüs • En İyi Film, En İyi Yönetmen Mumbai • Altın Kurt Ödülü Montreal • Özel Mansiyon Afi Fest • En İyi Yönetmen Selanik

    Meksika’daki köyüne geri dönen bir ‘illegal’ göçmen işçinin karşılaştığı sorunlara ve hem Bush hem de Obama yönetimlerinin göçmen karşıtlığının zalimliğine ilişkin abartısız fakat etkili bir çalışma.

    17.30 Babamın Sesi Orhan Eskiköy, Zeynel Doğan

    Türkiye, 2012, 35mm, 88’, Kürtçe, Türkçe; İngilizce Altyazılı

    ÖDÜLLER En İyi Film, En İyi Senaryo Adana • En İyi Senaryo İstanbul

    Babamın Sesi’nde Maraş Katliamı’ndan etkilenen Kürt-Alevi bir ailenin hikâyesini anlatan Orhan Eskiköy ve Zeynel Doğan, gerçek ses kayıtlarından ‘gerçek’ bir film çıkarmayı başarıyor. Geride kalanların travmasını anlamaya çalıştıkları gibi ülkenin ‘kirli’ tarihi ve asimilasyon politikasını büyük sözler etmeden hikâyeleştirebiliyorlar.-Hasan Cömert

    20.00 Siirt'in Sırrı İnan Temelkuran, Kristen Stevens

    Türkiye, 2012, Hdcam, 89’, Türkçe; İngilizce Altyazılı

    ÖDÜLLER Jüri Özel Ödülü, Jüri Özendirme Ödülü, En İyi Kurgu Adana • En İyi Belgesel Antalya

    Güreşerek kazandığı parayla 13 kişilik ailesine destek olan genç Kürt kızı Evin Türkiye şampiyonudur. Kendi küçük kentinde bir kız olarak tek başına gidip ekmek alması mümkün değilken, dünya arenasında kendi yaratacağı geleceğe ulaşabilmesi için bir maçı kazanması yeterlidir.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top