Hesabım
    32. İstanbul Film Festivali Başvuruları Başlıyor!

    “Köprüde Buluşmalar Film Geliştirme Atölyesi” için son başvuru tarihi 21 Ocak, “Altın Lale Ulusal Yarışma” için ise 28 Ocak!

    Bu yıl 30 Mart–14 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek 32. İstanbul Film Festivali için film ve proje başvuruları başlıyor. “Köprüde Buluşmalar Film Geliştirme Atölyesi” için son başvuru tarihi 21 Ocak olarak duyurulurken, “Altın Lale Ulusal Yarışma” için ise son başvuru tarihi 28 Ocak.

    Festivalin “Ulusal Yarışma” kategorisinde seçilen filmlere jüri tarafından En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Senaryo, En İyi Görüntü Yönetmeni, En İyi Kurgu, En İyi Özgün Müzik ve Jüri Özel ödülleri verilecek. Festival kapsamında düzenlenen “Köprüde Buluşmalar Film Geliştirme Atölyesi” ise yönetmen, senarist ve yapımcılara ilk uzun metrajlı kurmaca veya belgesel filmlerini çekmek için destek vermeye devam edecek.

    Bu yılki para ödüllerini de açıklayan festivalde En İyi Film’e 150.000 TL, En İyi Yönetmen’e ise 50.000 TL, En İyi Kadın Oyuncu ve En İyi Erkek Oyuncu ödülleri 10.000'er TL dağıtılacak. Efes Pilsen tarafından desteklenen Jüri Özel Ödülü ise Onat Kutlar anısına verilecek ve 30.000 dolar para ödülü ile ödüllendirilecek. Bu kapsamda ayrıca En İyi Senaryo, En İyi Görüntü Yönetmeni, En İyi Kurgu ve En İyi Özgün Müzik dallarında da ödüller sahiplerini bulacak.

    Uzun metrajlı kurmaca, belgesel ve animasyon filmlerin başvurabileceği yarışmanın başvuru formları, festival merkezi veya film.iksv.org adresinden temin edilebilir. Başvuruların 28 Ocak Pazartesi akşamına kadar festival merkezine (Nejat Eczacıbaşı Binası, Sadi Konuralp Cad. No: 5 Şişhane) yapılması gerekiyor.

    Türkiye’den uzun metraj projelerin, ilk uluslararası sunumlarının yapıldığı 8. Köprüde Buluşmalar atölyesinin başvuruları ise 21 Ocak Pazartesi akşamına kadar yapılabilir. Atölyeye katılmak için kurmaca veya belgesel film yönetmen ve yapımcıları, 21 Ocak Pazartesi akşamına kadar onthebridge@iksv.org adresine e-posta yoluyla başvurabilirler. Yönetmelik ve başvuru formu film.iksv.org/tr/koprudebulusmalar adresinden temin edilebilir. Seçici kurul tarafından ön eleme ile belirlenecek 12 projenin sahibi “Köprüde Buluşmalar Film Geliştirme Atölyesi”ne katılmaya hak kazanacaklar. Böylece projelerini uluslararası arenada sunmaları ve yapım sürecini başlatmaları için gerekli destek kapısını aralayacaklar ve aralarında ARTE, Eurimages, Berlin Ortak Yapım Marketi, Cinemart ve Torino Film Lab’in de bulunduğu uluslararası kuruluş temsilcileri, yapımcılar ve dağıtımcılar ile birebir görüşmeler yapacaklar.

    İstanbul Film Festivali hakkında ayrıntılı bilgi için:

    film.iksv.org

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top