Hesabım
    Erden Kıral: Festival Jürileri Kıskanç!

    Erden Kıral Film Arası dergisine çarpıcı açıklamalarda bulundu...

    Aylık yayınlanan sinema dergisi Film Arası'na röportaj veren ünlü yönetmen Erden Kıral önemli açıklamalarda bulundu. Film festivallerini kıskançlıkla suçlayan Kıral, Yılmaz Güney'i ise ‘gerçek bir halk sanatçısı’ olarak niteledi ve ‘Ancak Şerif Gören’e yapılan ayıba ses çıkarmadı’ diyerek de Güney’i eleştirdi.

    Derginin Aralık sayısına konuşan ve akında vizyona girecek olan son filmi Yük’le ile ilgili soruları yanıtlayan yönetmen, Vicdan filmiyle yarıştığı Altın Portakal Film Festivali'nde jüride dengeler oluştuğunu, kıskançlık yaşandığını iddia etti.

    Kürt sinemacıların son dönemde gösterdiklere çıkışa dikkat çeken Kıral, ". Avrupa’da da iyi oldukları ve sempatiyle baktıkları için rahat ödül alıyorlar. Kavramı içinde tabi. Ayrımcılık yapmıyorum. Ama Kürt onlar. Kendi kültürleri, kendi müzikleri, kendi duyarlılıkları ona göre bir duygu kuruyorlar. Bir film yapmak, duygu kurmaktır. Dünya kurmaktır. O dünyayı kendilerine göre kuruyorlar." şeklinde konuştu.

    Yılmaz Güney'i gerçek bir halk sanatçısı olarak gördüğünü belirten Kıral, Güney hakkında " Yılmaz Güney hepimizi etkiledi. Türkiye’de sinema yapan herkesi etkiledi. Çünkü sadece sinemacı değildi. Bir eylem adamıydı" şeklinde konuştu.

    Yakın zamanda vizyona girecek Yük filminde öç alma ve günah temalarına değindiğini belirten yönetmen, "Hepimizde bir arızalı yan var" diyerek, hayata cesur ve cesaretli bakmak gerektiğini söyledi. Kıral ayrıca Yük'ü " İnsanlık halini anlatan bir film" olarak gördüğünü söyledi.

    Röportajın tamamını Film Arası Dergisi’nin Aralık sayısında okuyabilirsiniz.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top