Hesabım
    İstanbul Modern Sinema'da Contours of Contemporary Kosova

    İstanbul Modern Sinema, 29 Aralık’ta Contours of Contemporary Kosova’yı ağırlıyor...

    İstanbul Modern Sinema'da sinematek keyfi sürüyor. Mekan 27-29 Aralık tarihlerinde Kosova’nın önde gelen sanatçı, aktivist, müzisyen ve teorisyenlerini bir araya getiren Contours of Contemporary Kosova'yı seyircilerle buluşturacak.

    29 Aralık Cumartesi gün boyunca sürecek etkinlikte ayrıca Balkanlar’ın ikinci büyük film festivali olan ve dünyada en iyi 25 belgesel film festivali arasında gösterilen DokuFest: Şehirdeki kültürel ve ekonomik kalkınmada festivalin rolü başlıklı bir söyleşi, altı kısa metraj ve belgesel filmin yer aldığı Savaş Sonrasından Kısa Filmler programı ve Kosova’nın en tanınan güncel sanatçılarından Sislej Xhafa konuşması yer alıyor.

    Savaş Sonrasından Kısa Filmler programı'nda savaş sonrası çekilen altı kısa metraj ve belgesel film yer alıyor. Program Kosova sinemasına bir bakış özelliği taşırkan, ülkeyi yakından tanıma fırsatı da sunuyor. Gösterilecek filmler arasında Blerta Zequiri’nin yönettiği ve 2012’de Sundance Film Festivali’nde Kısa Film dalında Jüri Ödülü alan Dönüş/The Return, Majlinda Bregasi’nin yönettiği Dağların Ağıdı/ The Lament of The Mountains ve Burim Haliti’nin yönettiği Hırdavatçı/ Iron Mungary filmleri öne çıkıyor.

    Aynı gün 16.30’da ise Kosova'nın dünyaca tanınmış sanatçılarından Sislej Xhafa, çalışmalarının sosyopolitik yanı, Kosova ile olan ilişkisi, sınırların sanatçıyı zorlaması ve savaştan çıkmış bir ülkede sanatçı olmak üzerine bir konuşma yapacak. Çalışmalarını New York’ta sürdüren sanatçı daha önce Şimdiki Zaman Geçmiş Zaman sergisine Zarif Hasta Otobüs çalışmasıyla katılmıştı.

    Program ve detaylı bilgi için tıklayınız.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top