Hesabım
    Yangının Ardından.

    G-Mall yangına hazırdı ama dekorasyon değil

    Dün gece Büyü filminin galasının yapıldığı Dolmabahçe G-Mall Cinebonus'ta çıkan yangının ardından, bu akşam düzenlenen basın toplantısında Mars Entertainment Group adına konuşan Muzaffer Yıldırım, ihmalkarlık suçlamalarını reddetti.

    İlk olarak yangının sinemada çıkmamış olduğuna değinen Yıldırım ''Bu gala gecesiyle sınırlı olmak üzere G-Mall Alışveriş Merkezi'nin giriş kısmına yerleştirilen dekorasyon malzemesi alev almıştır. Ancak alevlerin sinema katına çıkması ve salonlara girmesi engellenerek çok kısa bir sürede yerinde bir müdahale ile söndürülmüştür'' dedi.

    Yangın önlemlerinin yetersiz olduğu, çıkış kapılarının kilitli olduğu ve seyircilerin içerde mahsur kaldığına dair söylentileri de yalanlayan Yıldırım, böyle bir durumun söz konusu olmadığını ve tüm sinemanın en kısa sürede tahliye edildiğini anlattı.

    Çıkan yangının kısa sürede söndürülmesine rağmen açığa çıkan yoğun duman misafirlere büyük bir panik yaşattığından yüzden fazla insanın hastanelere kaldırıldığını kabul eden Yıldırım kimsede kalıcı bir zarar olmadığı ve ölen hiç kimse olmadığı için mutlu olduklarını dile getirdi. Sinemanın yangında ciddi bir hasar almadığını açıklayan Yıldırım ''Sadece yoğun dumandan kaynaklanan is nedeniyle tabi ki perdelerimiz ve koltuklarımız zarar gördü. Ancak savcılık incelemeleri bu öğlen sona erdi ve temizlik izni aldık, en kısa zamanda sinemamız yeniden faaliyette olacak'' dedi.

    Her ne kadar Muzaffer Yıldırım gerçekten tüm yangın önlemlerinin kusursuz olarak alınmış olduğunu ispat ediyor olsa da, yangından ciddi anlamda zarar görmüş tek bir seyirci bile olmamış olması tüm kamuoyunu sevindirse de, herhalde ilk düşünülmesi gereken yangının sonrası değil de öncesi. Asıl tartışılması gereken olayın gerçek sorumlusu olan dekor, ya da dekorun orada bulunmasına müsaade edenler.

    Strafor, karton ve tül gibi yanıcı maddelerden oluşturulan dekorun, bir de mumlarla süslenerek alışveriş merkezinin girişine yerleştirilmiş olmasına nasıl izin verildiği daha uzun süre kafalarımızı kurcalayacak. Keşke Cinebonus yetkilileri yangın önlemlerine dikkat ettikleri kadar, yangın çıkarabilecek tehlikeli durumlar yaratılmamasına da dikkat etmiş olsaydı.

    Büyü'nün lanetidir değildir bilmiyoruz ve lanetlere ya da yangınlara maruz kalmadan iyi seyirler diliyoruz.

    Sanem Türk

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top