Hesabım
    Bol Ödüllü Kısa Animasyon Stanley Pickle Yayında!

    Dünya çapında 33 ödülün sahibi bu kısayı kaçırmayın...

    Vicky Mather yönetmenliğinde ve National Film and Television School İngiltere'nin desteğiyle çekilen kısa animasyon film Stanley Pickle internet üzerinden dünya ile buluştu.

    Özellikle kullandığı teknikle dikkat çeken film, Jan Svankmajer'in de tercih ettiği ve oyuncuların stop-motion kuklalar gibi kullanıldığı ‘Pixilation’ ismi verilen bir çekim tekniği ile hayat buldu. Kare kare fotoğraflanarak ve iki farklı bölgede kurulan iki sette çekilen film şimdiye kadar gösterildiği her festivalden ödülle dönmeyi başardı. Öyle ki, filmin bu başarısı yeni bir dünya rekoru olarak bile niteleniyor. Tam bir sayı vermek gerekirse kısa animasyon filmin toplamda kazandığı ödül sayısı 33!

    2010 yılında Edinburgh Film Festivali'nde ilk gösterimini yapan ve festivalden prestijli McLaren En İyi Yeni İngiliz Animasyon Ödülü'yle dönen film, daha sonra dünyanın pek çok ülkesinde gösterildi ve National Film and Television School'un tarihindeki en yüksek ödül kazanma başarısını gösterdi.

    Son olarak Virgin Atlantic Havayolları'nın yerin 10.5 km üstünde düzenlediği Festival in the Sky'da seyirci karşısına çıkan filmi aşağıda izeyebilirsiniz:

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top