Hesabım
    2. Pembe Hayat KuirFest Geliyor!

    Festival bu yıl Ankara'da 17-24 Ocak 2013 tarihleri arasında düzenlenecek...

    Pembe Hayat Lezbiyen, Gey, Biseksüel ve Trans (LGBT) Dayanışma Derneği tarafından bu yıl ikinci kez düzenlenecek olan ve Beyazperde.com'un basın sponsoru olduğu 2. Pembe Hayat KuirFest yeni yılın ilk sinema festivali olacak. 17-24 Ocak 2013 tarihleri arasında Ankara’da gerçekleştirilecek festivalde ödüllü LGBT temalı film gösterimlerinin yanı sıra, 'kuir' teorisinin tartışıldığı etkinlikler ve eğlenceye yönelik partiler de yapılacak.

    LGBT bireylerin mücadelesine sanat yoluyla yeni ifade kapıları açmayı hedefleyen festivalin fil gösterimleri Kızılay Büyülü Fener Sineması ve Goethe Enstitüsü’nde gerçekleştirilecek. KuirFest’te bilet fiyatları ise öğrenci için 7 TL, tam 10 TL olacak.

    Festival programının detayları 4 Ocak’tan itibaren festival.pembehayat.org adresinden açıklanırken, biletler ise 7 Ocak’tan itibaren Büyülü Fener Sineması gişelerinde satışa çıkacak.

    LGBTT Hakkında...

    Türkiye’nin ilk transeksüel hakları derneği olan Pembe Hayat LGBTT* Dayanışma Derneği, 30 Haziran 2006'da Ankara’da faaliyete geçti. Derneğin ismi ise Alain Berliner'in yönettiği Pembe Hayat (Ma vie en rose, 1997) adlı filmden geliyor. Transeksüel bireylere yönelik ayrımcılık, nefret suçları, şiddet ve toplumsal dışlanma gibi konularda projeler üreten ve doğrudan destek hizmeti sunan Pembe Hayat Derneği, ulusal ve uluslararası alanda savunuculuk faaliyetlerine devam etmektedir.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top